DEVA Partili Milletvekilleri, en az 500 Filistinlinin ölümüne sebep olan İsrail’in Gazze Şeridi'ndeki Ahli Arab hastanesine düzenlediği hava saldırısını, İsrail’in Ankara Büyükelçiliği önünde, katliama ait fotoğrafları ellerinde tutarak protesto etti. Mustafa Yeneroğlu ve İdris Şahin, büyükelçilik konutu önünde konuşma yaptı.

DEVA Partisi Sözcüsü ve Ankara Milletvekili İdris Şahin ile DEVA Partisi İstanbul Milletvekili ve Genel Başkan Yardımcısı Mustafa Yeneroğlu’nun basın açıklaması yaptığı protestoya, DEVA Partili milletvekillerinden Evrim Rızvanoğlu, Cem Avşar, Elif Esen, Selma Aliye Kavaf, Seda Kaya Ösen ve Mehmet Emin Ekmen de katıldı.

DEVA’lı milletvekilleri, basın açıklaması sırasında ellerinde İsrail’in Ahli Arab hastanesinde düzenlediği katliama ait fotoğrafları tuttu.

İsrail Büyükelçiliği önünde konuşan DEVA Partisi Sözcüsü İdris Şahin dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşandığını söyledi. Şahin, "Büyük bir üzüntü ve acının içerisinde Filistin'de yaşanan hadiselere karşı DEVA Partisi olarak duyarlılığımızı göstermek adına bugün İsrail Büyükelçiliği konutu önünde bu basın açıklamasını yapma zaruretinin hasıl olduğunu ifade etmek isteriz.  Dünyanın gözü önünde bir insanlık dramı yaşanıyor ve bu insanlık dramının failleri ise İsrail devleti olarak tarihe not düşüyor. Dolayısıyla bizim burada başta İsrailli yetkililer olmak üzere dünyayı ve insanlığı göreve davet etmiş olduğumuz bir açıklama yapmak durumunda kaldık.” ifadelerine yer verdi.

Şahin’in ardından konuşan DEVA Partisi İstanbul Milletvekili Mustafa Yeneroğlu şunları söyledi:

‘Bu tarihte eşi benzeri çok az görülmüş bir insanlık suçudur’

“Sabah DEVA Partisi Genel Başkanı Sayın Ali Babacan, Filistin Devleti Büyükelçiliği’ni ziyaret ederek, Filistinli kardeşlerimizle 85 milyonluk milletimiz adına dayanışma içerisinde olduğumuzu bildirdi. Bizler de bugün İsrail Büyükelçiliği’nin konutu önünde, daha dün öğlen vakitlerinde o bombaların atıldığı, etrafa kan sıçradığı bir ortamda çocukların adeta mutluluk çığlıkları atmaya çalıştıkları ortamda, birkaç saat sonra oranın nasıl bir kan gölüne çevrildiğini hep birlikte gördük, hep birlikte müşahede ettik. 

Bu gerçekten tarihte eşi benzeri çok az görülmüş, insanlık suçudur. Hiçbir medeni devlet sivillere doğrudan bir saldırı düzenlemez, sivilleri hedef almaz, hastaneleri hedef almaz, hastanelerde yaralı olan insanları hedef almaz. Orada tedavi altına alınan insanları mazlumları, bu tedavileri gerçekleştirmeye çalışan doktorları hedef almaz. Ama maalesef dün biz son yılların en büyük katliamlarından birisini yaşadık ve son haftalarda da özellikle Filistin'de cereyan eden olaylar, son haftalarda, son yıllarda, son on yıllarda cereyan eden olaylar sadece ve sadece bu son hadisenin öncesinde gelen olaylardı.”

 

Hibya Haber Ajansı