Finans sektöründe yaygın olarak kullanılan “Müşterini Tanı” (KYC–know your customer) teknolojisi alanındaki hizmet kalitesiyle tanınan Identify, şimdi de “İşini Tanı” (KYB - know your business) teknolojisini iş dünyasının hizmetine sundu.

KYB’nin işletmelerin kimliklerinin yasal olarak doğrulanma süreci olduğunu söyleyen Identify Türkiye Genel Müdürü Ulaş Arıcan, tüzel kişilerin kimlik doğrulamalarının Identify gibi bu hizmeti veren kuruluşlarca yapılmasını düzenleyen yasaların geçtiğimiz aylarda çıktığını hatırlattı.

Arıcan, “Identify artık sadece şahısların değil uyumlu teknolojisi sayesinde tüzel kişilerin de kimliklerini doğrulayabiliyor. KYB süreçleri işletmeler için kritik bir öneme sahip çünkü finansal güvenliğin yanı sıra yasal zorunluluklara uyumlu olma ve operasyonel anlamda verimliliği artırma gibi çok önemli işlevlere sahip. KYB bir işletmenin diğer işletmelerle olan doğrulama sürecindeki bir yöntem iken, KYC işletmenin diğer kişilerle olan doğrulama süreçlerinde kullanılıyor. İşte bu nedenle işletmeler KYC ile müşterilerini tanırken iş ortakları hakkında bilgileri ise KYB üzerinden edinebiliyor.” dedi.

Identify’ın başta finans, sigorta, kripto, e-ticaret sektörlerine yaygın hizmet verdiğini hatırlatan Arıcan, “KYB yasal zorunluluklar nedeniyle halen ağırlıklı olarak finansal kuruluşlarca kullanılıyor. Özellikle kara para aklamanın önüne geçiyoruz. Gelecekte tüm sektörlerde ticari ilişkilerin güvenli bir şekilde yönetilebilmesi için yaygın olarak kullanılacağını öngörüyoruz. Üstün Ar-Ge gücümüz sayesinde her sektöre yönelik çözüm geliştirme becerimiz var. Hizmet kalitemiz ve teknolojik üstünlüğümüzle büyük bir hızla büyümeye devam ediyoruz.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı