WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
DÜNYA

Çin-AB Ticaret ve Yatırım İstişare Mekanizması kuruldu

Çin-AB Ticaret ve Yatırım İstişare Mekanizması dün resmen kuruldu. Mekanizma, ticaret ve yatırım dengesi, ihracat kontrolü, fikri mülkiyet hakları ve Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) olmak üzere dört ana bölümden oluşuyor.

Çin-AB Ticaret ve Yatırım İstişare Mekanizması kuruldu
Paylaş:

Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao ve AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Maros Sefcovic, dün Brüksel'de mekanizmanın ilk toplantısına birlikte başkanlık etti. Toplantı bitiminde de ortak bildiri yayımlandı.

İki taraf sözkonusu toplantıda Çin ve AB arasında önemli ekonomik ve ticari konular hakkında kapsamlı, yapıcı ve derinlemesine görüş alışverişinde bulundular. İki taraf, Çin-AB Ticaret ve Yatırım İstişare Mekanizması’nın resmen kurulmasını teyit etmenin yanı sıra, ortak izleme mekanizması kurmaya da karar verdi.

Toplantıda iki taraf, pazara erişim listelerini değiş tokuş ettiler ve birbirlerinin endişelerinin kademeli olarak çözülmesi konusunda mutabık kaldılar. Çin-AB ihracat kontrol diyaloğundaki olumlu ilerlemeler takdir edilirken, diyaloğun güçlendirilmesi ve küresel tedarik zincirlerinin istikrarının korunması konularında görüş birliğine varıldı. İki taraf ayrıca, fikri mülkiyet hakları ve DTÖ çerçevesinde işbirliği ve değişimi daha da güçlendirme konusunda mutabık kaldı.

Çin Ticaret Bakanı Wang Wentao ayrıca, AB'nin invertör finansman yasağı, revize edilmiş olan "Siber Güvenlik Kanunu" taslağı ve "Sanayi Hızlandırıcı Yasası" konularında Çin’in endişelerini dile getirdi. AB Komisyonu Ticaretten Sorumlu Üyesi Sefcovic ise Çin’in AB için kilit ekonomik ve ticari ortak olduğunu belirterek, AB’nin Çin ile temas ve diyaloğu güçlendirmeye hazır olduğunu ve ticari sürtüşmeleri tırmandırma niyetinde olmadığını ifade etti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

DÜNYA Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.