Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenski, Ankara’da düzenlenecek NATO Zirvesi öncesinde yaptığı açıklamada, toplantının güçlü ve sonuç odaklı geçmesini beklediklerini belirterek Ukrayna’nın güvenliğini artıracak somut kararların önemine dikkat çekti.
Sosyal medya hesabından paylaşım yapan Zelenski, Ukrayna halkının daha fazla korunmasını sağlayacak, ülkenin savunma kapasitesini güçlendirecek ve Ukrayna, Avrupa ile Amerika arasındaki güvenlik iş birliğini derinleştirecek adımlara ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.
Zelenski, zirve kapsamında gerçekleştirilecek NATO Savunma Sanayii Forumu’na katılacağını, liderlerle yaklaşık 20 ikili görüşme yapmayı planladığını ve yeni insansız hava aracı (drone) anlaşmaları ile çeşitli iş birliği mutabakatlarının gündemde olduğunu açıkladı.
Ukrayna’nın öncelikleri arasında hava savunma sistemlerinin güçlendirilmesinin bulunduğunu vurgulayan Zelenski, yeni hava savunma sistemleri, bu sistemlere yönelik füze tedariki ve üretim lisansları konularında çalışmaların sürdüğünü belirterek" Ukrayna'ya somut adımlarla yardım eden herkese minnettarız." ifadelerine yer verdi.
Hibya Haber Ajansı

