Sanatsal üretim dinamiklerinde yapay zeka araçlarının olanaklarını aktaran “Bager Akbay ile Görsel ve Metin Üretiminde Yapay Zeka Araçları” semineri, 26 Ekim’de İstanbul Modern’de düzenleniyor. Üretimlerinde teknoloji ve sanatı buluşturan sanatçı ve eğitimci Bager Akbay’ın yapay zeka araçlarıyla üretilmiş sanat çalışmalarını anlatacağı buluşmada, teknolojik gelişmeler ve günümüz sanatının geleceği masaya yatırılıyor.

Sizin Perşembeniz  

İstanbul Modern, Paribu desteğiyle her perşembe saat 10.00–14.00 arasında kapılarını tüm ziyaretçilere ücretsiz olarak açıyor. Ziyaretçiler, İstanbul Modern’deki sergileri ücretsiz olarak gezip ayda bir kez gerçekleştirilecek sanatçı atölyeleri, etkinlik ve film gösterimlerine katılabiliyor.

“Sizin Perşembeniz” Sanatçı Buluşmaları, sanatçıların yaratım süreçlerini ve sanatsal deneyimlerini katılımcılarla paylaştıkları atölye çalışmaları ve kısa söyleşileri içeriyor. Bu etkinliklerle ziyaretçilerini müzeyi, yapıtları ve sanatsal üretim süreçlerini keşfetmeye davet eden İstanbul Modern, aynı zamanda sanatçılarla birlikte üretmenin kazandıracağı zengin deneyime kapı aralıyor.

Hibya Haber Ajansı