İSTANBUL (AA) - Eczacıbaşı Topluluğu, Enocta ve İstanbul Makine Mühendisleri Odası'nın ana sponsorluğunda, Siliconmade Academy ve Scale Lab iş birliğiyle, üniversite öğrencilerine yeni yetkinlikler kazandırmayı amaçlayan Başlangıç Noktası Akademi’nin 2024 başvuruları başladı.

Eczacıbaşı Topluluğu açıklamasına göre, üniversite öğrencilerine 21. yüzyılın kritik yetkinliklerini kazandırmayı hedefleyen Başlangıç Noktası Akademi, 2024’te kapılarını yeniden açıyor.

Eczacıbaşı Topluluğu, Enocta ve İstanbul Makine Mühendisleri Odası'nın ana sponsorluğunda, Siliconmade Academy ve Scale Lab iş birliğiyle gerçekleştirilen program, zengin ders içeriğiyle gençlerin geleceğine katkı sunuyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Türkiye Bilişim Vakfı Başkanı Faruk Eczacıbaşı, gittikçe hızlanan, sık sık yeni kırılımlarla şekil değiştiren yaşamlarında gençlerin bu değişimlere hazır olması gerektiğini ifade etti.

Eczacıbaşı, "Gençlerimizi değişimlere adapte olmak ve gelen dalgaların üzerine atlayıp bunu fırsata çeviren bir noktada olmak için Başlangıç Noktası Akademi’ye bekliyoruz." açıklamasını yaptı.

Başlangıç Noktası Koordinatörü Cem Leon Menase de "Geleceğe hazırlanmak için gereken bilgi seti nedir kimse bilmiyor. Verinin sınır ötesi akışında vize kontrolü olmadığı, teknolojinin bir sektörü baştan aşağı değiştirebildiği, şirketlerin var oluş amaçlarına gezegene dair misyonlar yüklediği bir dünyada, hangi yetkinlikler bizi geleceğe taşır? Bunu araştırmak için gençlerimizi Akademi’ye bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Başlangıç Noktası Akademi Proje Lideri Doğuş Acar ise bu yıl dördüncüsünü düzenleyecekleri Akademi programı ile Türkiye’nin dört bir köşesinde üniversite okuyan tüm genç lider adaylarını, içinde bulundukları kırılım çağında ihtiyaç duyacakları temel yetkinlikler ve teknik becerilerle donattıklarını, Başlangıç Noktası ekosistemindeki farklı birçok kişi ve kurum ile lider adaylarının bağlantı kurmalarına olanak sağladıklarını söyledi.

Acar, program sayesinde "Etkili Genç Lider" adını verdikleri gençlerin potansiyellerini ortaya çıkararak geleceğin değişim öncüsü ve liderleri olma yolunda emin adımda ilerlemelerine imkân sağladıklarını sözlerine ekledi.

Program, sektör öncüleri ve saygın kurumların katkılarıyla hazırlanan ders içerikleriyle zenginleşiyor. Çevrimiçi interaktif eğitimler, mentorluklar, staj fırsatları programın içeriğini oluşturuyor. Programda, kişisel gelişim ve öz farkındalık, girişimcilik ve liderlik, gelişen teknolojiler ve ağlar, sürdürülebilirlik, finansal okuryazarlık ile mentorluk ve kariyer fırsatları ana başlıkları yer alıyor.