Zeytinburnu Belediyesi Gençlik Merkezi (ZEYGEM), ilçedeki 21 lisede üniversiteye hazırlanan 4 bin 346 gence, Pakodemy platformu üzerinden canlı dershane, 900’den fazla kitap, 15 yayınevinden oluşan 350 bin soru bankası çevrimiçi eğitim setini ücretsiz olarak verdi.

 Zeytinburnu Belediyesi, böylelikle ilçede yaşayan ve üniversiteye hazırlanan gençlerin ailelerine de ekonomik olarak eğitim desteği sunuyor. Yapılan araştırmalara göre ortalama 10 ile 20 arasında test kitabı alan lise son öğrencileri, yaklaşık 10 bin TL civarında test kitaplarına para harcıyor.

Ayrıca dershaneye gidecek öğrencilerin ailelerinin en az 30 bin TL’yi gözden çıkarması gerekiyor. Zeytinburnu Belediyesi’nin sunduğu bu destekle gençler sınava daha verimli çalışarak, ailelerin bütçelerini de zorlamamış oluyorlar.

Şimdiye kadar 21 lisede yaklaşık 4 bin 346 lise son sınıf öğrencisine ulaşan ZEYGEM ekipleri, okulları tek tek dolaşarak öğrencilerle görüşmeye devam ediyor. Öğrenciler ZEYGEM yetkilileri tarafından kendilerine verilen şifre ve kullanıcı ismini platforma girdikten sonra çevrimiçi olarak anında eğitimlere başlayabiliyor.

Hibya Haber Ajansı