Girişimci kadınlara yönelik ‘Mobil Fotoğrafçılık Eğitimi’ programı kapsamında; Atölye İçeriği, Mobil Fotoğrafçılık Eğitimi, Fotoğraf nedir? Mobil (Dijital) Fotoğraf nedir? Stüdyo fotoğrafı ve mobil fotoğrafçılık arasındaki farklar, iPhone vs. DSLR Makine kıyaslaması, Telefon kamerasının özellikleri, Pozlama üçgeni ve temel fotoğrafçılık, Açı ve perspektif, Dijital fotoğrafın teknik özellikleri, Işık türleri ve ışığın kullanımı, Çekim modları, Fotoğraf ve kompozisyon, Styling, Fotoğraf düzenleme konularında eğitimler verildi.

Malatya Kent Konseyi Toplantı Salonu’nda gerçekleştirilen ‘Mobil Fotoğrafçılık’ eğitimi programına Malatya Kent Konseyi Kadın Meclisi üyeleri, Malatya Kent Konseyi Fotoğraf Çalışma Grubu üyeleri ve kadın kooperatiflerinin girişimci kadınları katıldı.

E-Ticaret ve Digital Pazarlama Danışmanı Umur Gökhan Çiçek, girişimci kadınlara mobil fotoğrafçılıkta dikkat edilmesi gereken konuları anlattı. Çiçek, ‘Mobil Fotoğrafçılık’ eğitimi ile katılımcılara günlük hayatta kullandıkları cep telefonu aracılığıyla evlerinde basit ekipmanlar ile gün ışığı yardımıyla stüdyo kalitesine yakın fotoğraf çekimi konusunda teorik ve uygulamalı eğitimler verdi.    

Malatya Kent Konseyi’nden alınan bilgiye göre, kadınların ve gençlerin digital becerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmaların devam edeceği belirtildi.

Kasım ayı içerinde Digital Fotoğrafçılık Kurs eğitimi için başvurular alınmaya başlandı.

Hibya Haber Ajansı