İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, Kudüs'teki Başbakanlık Ofisinde Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ile bir araya geldi.

Terör örgütünün çifte savaş suçu işlediğini ifade eden Netanyahu, şunları kaydetti:

“Bunu sadece sivillerimizi hedef alıp öldürerek, değil; kendi sivil halkının da arkasına saklanıyor. Gazze halkından, ayrılmaları ve güneydeki güvenli bölgeye gitmelerini, burada insani yardımların onlara ulaşmasını sağladık; terör örgütü ise Filistinlilerin savaş alanını terk etmesini önlemek için silahlı kişilerin bulunduğu kontrol noktaları kuruyor. Sivil kayıplardan terör örgütü sorumludur, ancak biz bunları önlemek ve bu savaşı elimizden geldiğince hızlı bir şekilde yürütmek için her türlü çabayı göstereceğiz. Ama bu uzun bir savaş olabilir.”

Netanyahu, bu savaş bittiğinde İsrail halkının toplumlarını yeniden inşa edeceğini ve Gazze halkının artık terör örgütü zulmü altında yaşamayacağının altını çizdi.

“Bunun sadece İsrail için değil, hepimiz için bir varoluş meselesidir” diyen Macron, “Bu terörist grupla mücadele etmek için oluşturmamız gereken uluslararası bir koalisyon olduğuna inanıyorum. Halkıma, terörle mücadele, insani yardım, saygı gösterilmesi gereken kurallar ve tabii ki politik süreç hakkında ne konuştuğumuzu hatırlattım. Ayrıca herhangi bir tırmanışa karşı uyardım ve Hizbullah ve diğer rejimlerin yaşananların bir parçası olmaması gerektiğini belirttim. Önümüzdeki saatlerde bu tartışmayı sürdüreceğiz, önümüzdeki günlerde neyi geliştirebileceğimizi görmek için, ancak eminim ki önümüzdeki hafta ve aylarda da devam edeceğiz.”

Macron, Fransa'nın yaşanılan terör saldırılarında İsrail halkının yanında olduğunu belirtti.

Hibya Haber Ajansı