WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

DEVA Partili Avşar: “Her platformda ve her konuda konuşmaya devam edeceğiz”

DEVA Partili Milletvekili Cem Avşar, Erasmus+ programı kapsamında Tekirdağ'dan Letonya'ya gönderilen 21 öğrencinin, hibe desteğinin amacı dışında kullanılması nedeniyle mağdur edildiğine dair şikayetlerini, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin'e sordu.

DEVA Partili Avşar: “Her platformda ve her konuda konuşmaya devam edeceğiz”
Paylaş:

Avşar, soru önergesi üzerine yayınladığı videolu açıklamada anne babalara seslendi.

Ailelerin içinde bulunduğu duruma değinen Avşar, “Evlatlarınızı ülkemizin bu zor şartları altında nasıl yetiştirmeye çalıştığınızı, ihtiyaçlarına yetme gayretinizi çok iyi biliyorum. Özellikle üniversite öğrencilerimizin durumu çok daha vahim. Gündüz okula gece mesaiye gidenler, bir öğün ile günü kapatmaya çalışanlar, okul hayatı boyunca bir kitap dahi alamayıp fotokopilerle sınıfları geçmeye çalışanlar, kayıt yaptıramayanlar… Daha birçok şey sayabilirim.” ifadelerini kullandı.

Avşar, öğrenci velilerine seslenerek, “Gönlünüz rahat olsun, başta dediğim gibi ülkemizin bu insani olmayan yaşam şartları altında sizin ve çocuklarınızın gösterdiği gayretlerin, emeklerin takipçisi olmaya devam edeceğiz, her platformda ve her konuda konuşmaya devam edeceğiz” dedi.

Avşar, Bakan Tekin’e verdiği soru önergesinde şu sorulara yanıt aradı:

1-Bu eğitim döneminde ülke genelinde kaç hibe desteği açılmıştır? Kaç öğrencimiz bu hibe desteklerinden faydalanmıştır?

2-Tekirdağ ilimizden kaç öğrencimiz program kapsamına alınmış ve ne kadar hibe desteği sağlanmıştır?

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.