Türkiye Hentbol Federasyonu'ndan yapılan açıklamaya göre, AKOM’da gerçekleştirilen toplantıda Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, A Milli Erkek Hentbol Takımı'ndan Sorumlu Asbaşkan Salim Öztürk, Gençlik ve Spor İl Müdürü Nevzat İnanç, Büyükşehir Spor Kulübü Başkanı Cevat Ekşi, Gençlik ve Spor Hizmetleri Dairesi Başkanı İlhan Şerif Aykaç, sporcular ve çok sayıda davetli yer aldı.

Türkiye Hentbol Federasyonu Başkanı Uğur Kılıç, güçlü bir takım olan İtalya karşısında dünya şampiyonasına katılmak için eleme maçları oynayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Sakarya’nın hentbolda farklı bir yeri var. Geçtiğimiz yıl Süper Lig’de final oynayan takımı vardı. Bu yılda iddialı bir takım kurdular. Aynı zamana milli takıma 6 sporcu vererek en çok sporcu yollayan takım konumunda. Sakarya bisikletten sonra hentbol şehri de olabilecek yapıya sahip. Tüm Sakaryalı sporseverleri A Milli Takımımızı desteklemeye davet ediyorum. İnşallah güzel bir atmosferde güzel bir galibiyet alacağımız bir milli heyecan yaşarız.”

Gönüllerin Türk Milli Takımla atacağını belirten Sakarya Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem Yüce, Büyükşehir Hentbol Takımının 6 sporcusunun da A Milli formayla mücadele edeceğini ifade ederek, tüm sporcu ve teknik ekibe başarı dileklerini iletti.

Başkan Yüce, konuşmasında şampiyonanın takvimine dair bilgi vererek, “2025 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası 8-26 Ocak 2025 tarihleri arasında Hırvatistan, Danimarka ve Norveç’in ortaklığıyla düzenlenecek. Bu şampiyona maçlarından önce 2 turdan oluşan eleme maçları olacak. A Milli Hentbol takımımızın İtalya ile oynayacağı Avrupa Elemeleri 1. Tur mücadelesine ev sahipliği yapacağız. 1 Kasım’da şehrimizde oynanacak Türkiye-İtalya karşılaşmasında gönlümüz Türkiyemizden yana olacak. Şimdiden sporcularımıza canı gönülden başarılar diliyorum.” şeklinde konuştu.

Sakarya’da 1 Kasım Çarşamba günü Serdivan Spor Salonu’nda oynanacak Türkiye-İtalya karşılaşması saat 19.00’da başlayacak.

Hibya Haber Ajansı