Başkan Büyükkılıç, Gastronomi Günleri Açılış Programı’nın 27 Ekim Cuma günü saat 13.30’da Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki’nin katılımlarıyla gerçekleşeceğini söyledi. Başkan Büyükkılıç ayrıca, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, “Sayın Cumhurbaşkanımızın ismini taşıyacak olan ve Kayserimize çok yakışacak olan Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi kapılarını, kendisini gastronomi alanında ispat etmiş olan Kayseri’mizin yöresel lezzetlerinin tanıtılacağı bir Gastronomi Günleri ile açacak.” dedi.

Kayseri’nin, gastronomi dalında UNESCO Türkiye Milli Komisyonu Kreatif Şehirler Ağı Ulusal Listesi’ne dahil edildiğini hatırlatan Büyükkılıç, “Gastronomi alanında sucuk ve pastırmayla yapılan pek çok yemek, mantı, yağlama, pöç, fırın ağzı, kurşun aşı, Develi cıvıklısı, çemen, kete, katmer, aside, nevzine, gilaburu suyu gibi yüzlerce lezzete ve büyük bir mutfak zenginliğine sahibiz. 3 gün sürecek olan Gastronomi Günleri’nde mutfak zenginliğimizi tanıtacak etkinlik ve faaliyetlerimiz yer alacak.” şeklinde konuştu.

Başkan Büyükkılıç, Recep Tayyip Erdoğan Millet Bahçesi’nin kapılarını Türkiye Cumhuriyeti’nin 100’üncü yılında açacağını, ‘Türkiye Yüzyılı’nı muhteşem bir proje ile taçlandıracaklarını ifade ederek, “Her yaş grubuna hitap eden, vatandaşlarımızın gün boyunca burada rahatlıkla vakit geçireceği bir ortam olacak. Bir milyon metrekarelik yeşil alanıyla adeta bir oksijen deposu, yeme içme mekanlarıyla, gezme ve etkinlik alanıyla aranılan, özlenen, önerilen bir millet bahçesi olacak.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı