Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün kadınlara verdiği değer ve önemin bir yansıması olan, Türkiye’de ilk olma özelliği taşıyan girişimci ve üreten kadınlar buluşması’ fuarı usta gazeteciler Ahmet Hakan, Zafer Şahin ve Hande Fırat ile Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun’un katılımıyla kapılarını resmi olarak da açtı. Başkan Beyazgül kadınlara desteklerinin devam edeceğini vurguladı.

 

Türkiye’de ilk kez Şanlıurfa’da Büyükşehir Belediyesi’nin girişimleriyle düzenlenen “Girişimci ve Üreten Kadınlar Buluşması Emek Veren Eller” Fuarında girişimcilik ruhu yansıtılarak Şanlıurfalı kadınların el emeği göz nuru ile ürettikleri bir birinden güzel ürünler sergileniyor.

 

Ürettikleri ürünü, markalarını tanıtma fırsatı yakalayan Şanlıurfalı kadınlar Şanlıurfa Fuar Merkezinde kurulan stantlarda ziyaretçilerini ağırlıyor. Bir yandan tanıtım yapan kadınlar diğer yandan ürettikleri ürünlerden ziyaretçilere tattırarak satış yapma imkânı buluyor.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’nin davetlisi olarak kente gelen usta gazeteciler Ahmet Hakan, Zafer Şahin ve Hande Fırat ile Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun da Şanlıurfa Fuar Merkezine gelerek girişimci kadınlara destek verdi. Stantları tek tek dolaşan gazeteciler kadınlara iyi bir fuar geçirmeleri temennisinde bulundu.

 

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Cevahir Asuman Yazmacı, AK Parti Şanlıurfa Kadın Kolları Başkanı Demet Saatçi Güven, Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu, usta gazeteciler Ahmet Hakan, Zafer Şahin ve Hande Fırat ile Araştırmacı Yazar Abdurrahman Uzun, STK temsilcileri ve vatandaşların katılımıyla fuarın resmi açılışı kurdele kesimi ile yapıldı.

 

Açılışın ardından konferans salonuna geçildi. Burada Filistin ve Gazze için bir dakikalık saygı duruşunda bulunuldu. İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından değerlendirmelerde bulunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül kadınlara verdikleri desteklerle onların hayatlarına dokunduklarını belirterek desteklerinin artarak devam edeceğini kaydetti.