İzmir Körfezi, altıncı kez düzenlenen festivalle İzmirlilerle buluşmaya devam ediyor. Her yaştan İzmirliye hitap edecek içeriklerle hazırlanan festival programı ikinci gününde de katılımcılar ilgi gösterdi.

Sabahın erken saatlerinde İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’in de Körfez’de yüzerek sporculara destek verdiği yarışta kazanan sporcular belli oldu. 2 kategoride düzenlenen yarışta ilk üçe ödüllerini İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Ertuğrul Tugay, İZSU Genel Müdürü Ali Hıdır Köseoğlu, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Kulübü Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Egeli, İzmir Büyükşehir Belediyesi Gençlik ve Spor Dairesi Başkanı Hakan Orhunbilge verdi.

İzmirli ultra maraton yüzücüsü Bengisu Avcı birinciliği kaptırmadı

100. yıl Açık Su Yüzme Cumhuriyet Kupası 3000 metre “Paralimpik” kategorisinde 1.’lik ödülü Ziyap Ölker’in, 3000 metre “Genel Klasman Erkekler” kategorisinde 1. Gültigin Er’in ,2.’lik Emre Erdoğan’ın, 3.’lük Turgut Esen’in oldu.

“Genel Klasman Kadınlar” kategorisinde ise 1. Catalina Kanalını solo olarak aşan ilk Türk kadını Bengisu Avcı, 2. Yasemin Altıntaş, 3. Seda Kansuk olurken 1500 metre “Genel Klasman Erkekler” kategorisinde ise Mert Acun ilk sırayı aldı. İkinci Amin Ceferoc, üçüncü Niyazi Haldun Dalyan olarak belirlendi. 1500 metre “Paralimpik” kategorisinde ise 1. Mehmet İleru oldu.  Ödül kazananlara Cumhuriyet Kupası ile 5 bin liralık ödül çeki takdim edildi.

Hibya Haber Ajansı