Uşak Belediyesi tarafından kitap ve okuma kültürünü güçlendirmek amacıyla düzenlenen Uşak Kitap Fuarı, bu yıl ikinci kez kitapseverlerle buluşacak. 25 Eylül’de kapılarını açacak fuar, 4 Ekim’e kadar Atapark’ta ziyaret edilebilecek.
Yaklaşık 100 yayınevinin katılacağı fuarda, binlerce kitap okurların beğenisine sunulacak. 86 yazar, şair, gazeteci, akademisyen, edebiyatçı ve sanatçı da söyleşi ve imza programlarıyla Uşaklılarla bir araya gelecek.
Uşak Kitap Fuarı, 25 Eylül-4 Ekim tarihleri arasında her gün 10.00-22.00 saatlerinde ziyaret edilebilecek. Çocuklardan gençlere, yetişkinlerden eğitimcilere kadar farklı yaş gruplarına hitap edecek fuarda edebiyat, tarih, şiir, gazetecilik, çocuk ve gençlik yayınları başta olmak üzere çeşitli alanlarda kitaplar yer alacak.

Fuarın açılış gününde Klinik Psikolog Melihşan Çakın’ın ardından saat 19.30’da Hayati İnanç söyleşi ve imza programıyla okurlarla buluşacak.
Fuar kapsamında 26 Eylül’de Ceren Melek, Dilara Keskin, N.G. Kabal, K. Kübra Berk, Ali Lidar, Hazel Noya, Azra İzgüner, Fatma Erdek, Zeynep Sey, Gamze Aydeniz, Neslihan Özbayrak, Sedef Kabaş, Güven Baykan ve Adnan Gerger’in de aralarında bulunduğu çok sayıda isim etkinliklere katılacak.
27 Eylül’de Adora Yağmur, Aslı Arslan, Aziz Kaplan, Zeynep Sahra, Şevval Demirdöğer, Sude B., Hazal Aba, Selin Solaris, Sanem Özel, Ayça T.K., Mevlüt Aşgın, Feride Çiğdem Sönmez, Evrensel Fatih Emre ve Hakan Seven gibi isimler okurlarla bir araya gelecek.
Sunay Akın, 28 Eylül’de saat 18.00’de söyleşi ve imza programıyla fuarın konukları arasında yer alacak. Aynı gün Erol Yıldız, Semra Doğanay ve Sultan İliş Bedetcigin de etkinliklere katılacak.
29 Eylül’de Abdullah Kundakçı’nın yer alacağı fuarda, 30 Eylül’de ise fuarın onur konuğu Ayşe Kulin saat 17.00’de okurlarıyla buluşacak. Aynı gün Şair Haydar Ergülen, saat 18.00’de dinleti ve imza programı gerçekleştirecek.
1 Ekim’de Merve Mina Seyhan, 2 Ekim’de Ümit Özkan okurlarla buluşacak. Fuarın 3 Ekim’deki programında ise Işık Işık, Mehmet Emin Kızgın, Özcan Kara, İnci Aral, Büşra Ümmühan, Ferhat Taştekin, Yusuf Halaçoğlu, Halit Payza, Cesurhan Taş, Seden Erseden, Nihan Ertem, Mustafa Çalık, Feyzullah Budak, Şükrü Erbaş, Arif Kızılyalın, İsa Küçük, Bekir Ödemiş, Nedim Gürsel, Nazım Alpman ve Erdal Güney’in de aralarında bulunduğu çok sayıda yazar, şair ve gazeteci yer alacak.
3 Ekim’de Şükrü Erbaş, Arif Kızılyalın, İsa Küçük ve Bekir Ödemiş saat 15.00’te; Nedim Gürsel ve Nazım Alpman ise saat 16.00’da dinleti ve imza programlarında kitapseverlerle buluşacak.
Fuarın son günü olan 4 Ekim’de ise Beyza Alkoç, N. Kemal Zeybek, R. İdeli ve Fatma Şamata’nın da aralarında bulunduğu isimler okurlarla bir araya gelecek.
Uşak Belediyesi, fuar alanında farklı birimlerle vatandaşlara hizmet verecek. Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü, yayınevleri ve yazarlarla vatandaşların buluşmasını sağlarken, Zabıta ve Güvenlik Birimi de fuar boyunca düzeni sağlayacak.
İşletme İştirakler Müdürlüğü tarafından kurulacak kafe bölümünde çay, tarhana ve çeşitli atıştırmalıklar sunulacak. Ayrıca Uşak halısının tanıtılacağı bir stant da fuar alanında yer alacak.
Sosyal Yardım İşleri Müdürlüğü tarafından açılacak stantta ise kitap bağışları kabul edilecek. Toplanan kitapların, kitaba ulaşmakta zorluk çeken çocuklara ulaştırılması hedefleniyor.
Ulaşım Hizmetleri Müdürlüğü ekipleri, fuara gelecek katılımcılar ve öğrencilerin ulaşımının güvenli şekilde sağlanması için görev yapacak. Temizlik İşleri Müdürlüğü ekipleri de fuar alanında temizlik ve hijyen çalışmalarını sürdürecek.
Uşak Belediyesi, fuarın kent sakinlerinin yanı sıra çevre illerden gelecek kitapseverleri de ağırlamasını bekliyor.
Hibya Haber Ajansı

