Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın 29 Ekim’deki açılışı ertelenmişti. Ekmen, projenin yıllardır tamamlanamadığını ifade ederek, havalimanının açılış tarihi konusundaki belirsizliği eleştirdi.

Çukurova Bölgesel Havalimanı neden yıllardır tamamlanamadı?

Mehmet Emin Ekmen, 2011 yılından beri ihale ve yapım süreçleri devam eden Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi’nin hala tamamlanmadığını ve yıllardır verilen sözlerle Mersinlilerin oyalandığını vurguladı.

Çukurova Bölgesel Havalimanı Projesi ile aynı yıl ihaleye çıkan Ordu-Giresun Havalimanı’nın dört sene içinde faaliyete geçtiğine, fakat Çukurova Havalimanı’nın tam on iki senedir tamamlanamadığına dikkat çeken Ekmen, “Eğer eş zamanlı başlatılan üç projeden ikisi bitiriliyor fakat biri hala sürüncemede kalıyorsa bu bir tercihtir, bir ihmaldir, belki de bir cezalandırmadır. Mersin’in günahı neydi de bu proje yıllardır bitmedi?” ifadesini kullandı.

2011 yılından beri iktidar partisi bakanlarının ve milletvekillerinin seçim dönemlerinde defalarca açılış tarihi verdiği projenin açılış tarihinin yine ertelendiğine dikkat çeken Ekmen, geçen 12 yılda bu projeye yeteri kadar önem gösterilmediğini öne sürdü.

Ekmen açıklamasında şunları kaydetti:

“Temeli atıldıktan bir sene sonra projenin inşaatı durdu. Tam üç sene boyunca havalimanı inşaatı ilerlemedi. Gerekçe ne? Yüklenici firma iflas etmiş. Allah aşkına soruyorum, Ordu-Giresun Havalimanı’na, koskoca İstanbul Havalimanı’na, yolcu uçmayan havalimanı projelerine şirket bulan devlet, neden söz konusu Çukurova Havalimanı olunca inşaatı tamamlayacak firma bulamıyor? Neden 2014’te duran inşaatın yeni ihalesi ancak 2016’da yapılıyor? 2017’de yeniden temel attılar. Temeli atar atmaz Çukurova Havalimanı 29 Ekim 2018’de bitecek diye söz verdiler. Her 29 Ekim söz veriyorlar, Cumhuriyet 100 yaşına girdi girecek, fakat proje bu 29 Ekim’e de yetişemiyor.”

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu’na da seslenen Ekmen, “Defalarca kez biteceğini duyurduğunuz bu proje ne zaman bitecek? Proje sürecini takip ediyor musunuz?” dedi.

Açılış tarihi konusundaki belirsizliği Mersinlilerin hak etmediğini vurgulayan Ekmen, Çukurova Bölgesel Havalimanı’nın bir an önce tamamlanıp Mersin’e kazandırılmasını ve Mersinlilere haklarının verilmesini temenni ettiklerini belirtti.

Hibya Haber Ajansı