Alaaddin reklam ajansı tarafından hazırlanan ve dijital kanallar ile online mecralardan yayınlanan film, Cumhuriyet’in ilk kez bayram ilan ediliş hikayesini tarihsel bir perspektif ile günümüze taşıyor. 

İzmir’deki tebliğ tüm 29 Ekim’leri değiştirdi…

Reklam filmi, titiz bir çalışmayla geçmiş dönemi yansıtarak Cumhuriyet’in ilk yıllarında İzmir’de yapılan bir tebliğin, bayram kutlamalarını nasıl değiştirdiğini anlatıyor. ‘Hiç düşündünüz mü, 29 Ekim nasıl bayram oldu?’ sorusuyla açılan film, 1924 yılında İzmir’de valilikten yapılan kutlama tebliği ve bu önemli güne hazırlanan insanların görüntüye gelmesinin ardından günümüze uzanıyor, Cumhuriyet coşkusunun 100 yıldır değişmediğini yaratıcı bir yaklaşımla izleyiciye sunuyor. 

“Cumhuriyet kahramanlarına minnet borçluyuz”

Filmin, başta İzmir olmak üzere tüm Tizürkiye’nin Cumhuriyet coşkusuna vurgu yaptığını ifade eden Neva Yalı İzmir Pazarlama Direktörü Ali İnci, “İzmir’in öncü ruhu ve Cumhuriyet’in ilk yıllarından bugüne koruduğumuz coşku ve sarsılmaz bağların bir neticesi olarak, başta Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm Cumhuriyet kahramanlarına minnet borçluyuz. Bu doğrultuda onların gelişim ve büyüme vizyonunu günümüze taşımayı sürdürecek, Türkiye’nin hedeflerinin bir parçası olmaya devam edeceğiz” dedi.

Hibya Haber Ajansı