Bursa’da kırsal kalkınmanın sağlanması amacıyla fide-fidan temininden kaliteli üretimin sağlanmasına, ekipman desteğinden ürünlerin satış ve pazarlamasına kadar her alanda çiftçilere katkı sunan büyükşehir belediyesi, özellikle su kaynaklarının daha verimli kullanılmasını sağlayacak bir desteğe daha imza attı.

Büyükşehir belediyesi, Bursa İli Hayvancılığı Geliştirme Birliği ve Gemlik İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje kapmasında, Gemlik ilçesine bağlı muhtelif mahallelerde 125 çiftçiye 250 top damlalıklı su borusu dağıtımı yapıldı.

“Arazimize sahip çıkmalıyız”

Gemlik İlçe Tarım Müdürlüğü önünde düzenlenen törende konuşan Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Fethi Yıldız, Bursa’nın her geçen gün tarımda, kültürde, sanatta ve sosyal faaliyetlerde daha fazla öne çıkan illerden biri olduğunu söyledi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin çiftçinin ve köylünün de her zaman yanında olduğunu ve üzerine düşeni yaptığını belirten Yıldız, “Şu anda en büyük sıkıntılarımızdan birisi, tarımsal arazilerin hemen nakde çevirmek için satılmasıdır. O arazileri har vurup harman savuruyoruz. Sonra o sattığımız arazilerde işçi oluyoruz. Arazilerimize sahip çıkmalıyız. Bu konuda büyükşehir belediyesi olarak üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Projemiz tüm şehrimize ve ilçemize hayırlı olsun” dedi.

Hibya Haber Ajansı