Çin’in Birleşmiş Milletler Daimi Temsilci Yardımcısı Geng Shuang, BM Güvenlik Konseyi’nde yaptığı konuşmada, uluslararası toplumun BM Mülteciler Yüksek Komiserliği gibi çok taraflı mültecilere yardım kuruluşlarının çalışmalarını var güçle desteklemesi çağrısında bulundu.

BM Güvenlik Konseyi’nde dün Mülteciler Yüksek Komiserinin raporu dinlendi.

Geng Shuang, raporu dinledikten sonra yaptığı konuşmada, küresel mülteci durumunun karmaşık olduğunu ve insani yardım kıtlığının büyüdüğünü hatırlatarak, uluslararası toplumun gerçek çok taraflılığı hayata geçirerek insani bir yaklaşımla tüm kaynakları harekete geçirmesi ve Mülteciler Yüksek Komiserliği gibi çok taraflı kuruluşları desteklemesi gerektiğini vurguladı. Geng, gelişmiş ülkelerin yardım taahhüdünü gerçekleştirmesi, mülteci sorununun esas sorumlusu olan ülkelerin yardımları artırması gerektiğini kaydetti.

Geng Shuang, silahlı çatışmaların mülteci krizini tırmandıran önemli bir unsur olduğunu, Güvenlik Konseyi’nin sıcak sorunların yatıştırılması ve siyasi çözüme kavuşturulmasını ve mültecilerin yurtlarına dönmelerini sağlaması gerektiğini belirtti.

Hibya Haber Ajansı