WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat

DİSKİ ekipleri sağanak yağışa karşı 16 ilçede çalışma yürütüyor

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, sağanak yağışın neden olabileceği su birikintisi ve taşkın riskine karşı kent merkezinde 9 ekip ve 50 personelle, kırsal 13 ilçede ise şube müdürlüklerine bağlı ekiplerle yağmur suyu hatları ve ızgaralarda temizlik çalışması yapıyor.

DİSKİ ekipleri sağanak yağışa karşı 16 ilçede çalışma yürütüyor
Paylaş:

Diyarbakır Su ve Kanalizasyon İdaresi (DİSKİ) Genel Müdürlüğü, kent genelinde etkili olan sağanak yağışlara karşı kent merkezi ve kırsal ilçelerde çalışma başlattı. Ekipler, yağmur suyu hatları ve ızgaralarda biriken atıkları temizleyerek suyun tahliyesini engelleyen tıkanıklıklara müdahale ediyor.

Kanalizasyon Dairesi Başkanlığına bağlı Kanal İşletme Şube Müdürlüğü ekipleri, kent merkezinde 9 ekip ve 50 personelle görev yapıyor. Çalışmalarda 8 vidanjör ve 8 pikap kullanılıyor. Ekipler, su birikintisi riski bulunan cadde, sokak ve kavşaklardaki yağmur suyu ızgaralarını kontrol ederek biriken atıkları temizliyor. Hatlarda tespit edilen tıkanıklıklar vidanjörlerle gideriliyor.

Kırsal 13 ilçede ise şube müdürlüklerine bağlı ekipler, İşletmeler 1. ve 2. Daire Başkanlıklarının koordinasyonunda ilçe merkezleri ve mahallelerde çalışma yürütüyor. Yağmur suyu hatları ve ızgaralarda temizlik yapan ekipler, suyun akışını engelleyen unsurları gideriyor.

DİSKİ Kanal İşletme Şube Müdürü Vehbi Demirkıran, ekiplerin yağışın seyrine göre görev noktalarını belirlediğini ve su birikintisi riski taşıyan bölgelere öncelik verdiğini bildirdi.

Yağmur suyu altyapısının işleyişinde düzenli bakımın önemine dikkati çeken Demirkıran, ızgara ve hatların önceden temizlenmesinin sağanak sırasında müdahale yükünü azalttığını belirtti. Demirkıran, vatandaşların ALO 153 üzerinden ilettiği bildirimlerin ekiplerin çalışma noktalarının belirlenmesinde etkili olduğunu kaydetti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```