WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat

Kurtulmuş: Dünya sisteminin bütün kurum ve kuralları yerle bir oldu

Malatya, 6 Kasım (Hibya) - Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Malatya’da yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan savaş ve çatışmaların temelinde küresel sistemin işlevini yitirmesinin bulunduğunu belirterek, yeni bir uluslararası sistemin henüz kurulamadığını söyledi.

Kurtulmuş: Dünya sisteminin bütün kurum ve kuralları yerle bir oldu
Paylaş:

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Malatya’da yaptığı konuşmada, dünyada yaşanan savaş ve çatışmaların temelinde küresel sistemin işlevini yitirmesinin bulunduğunu belirterek, yeni bir uluslararası sistemin henüz kurulamadığını söyledi.

Kurtulmuş, dünyanın kritik bir dönemden geçtiğini ifade ederek, iki kutuplu dünya düzeninin geride kaldığını, tek kutuplu sistemin de artık varlığını sürdüremediğini dile getirdi.

Kurtulmuş, dünyanın farklı bölgelerinde büyük güçler arasında stratejik mücadelelerin yaşandığına dikkati çekerek, Orta Doğu, Balkanlar, Doğu Akdeniz, Kafkasya ve Karadeniz’in bu mücadelelerin merkezinde yer aldığını söyledi. Eski ittifakların güncellenmeye çalışıldığını, yeni rekabet koşullarına göre adımlar atıldığını belirten Kurtulmuş, Türkiye’nin çevresinin adeta bir ateş çemberine dönüştüğünü ifade etti.

Rusya-Ukrayna Savaşı’nın iki ülke arasındaki bir çatışma olmaktan çıktığını ve uzun süreli bir yıpratma savaşına dönüştüğünü kaydeden Kurtulmuş, savaşın yakın vadede askeri bir kazananının görünmediğini dile getirdi.

İsrail’in Gazze’ye yönelik saldırılarının yanı sıra Batı Şeria’da da Filistinlilerin yaşadıkları topraklardan çıkarılmaya çalışıldığını belirten Kurtulmuş, İsrail’in bölgedeki politikalarının Suriye, Lübnan, Ürdün, Irak, İran, Yemen ve Katar’ı da etkilediğini söyledi.

Gazze’de anlaşma yapılmış görünmesine rağmen sivillere temel insani yardımların ulaştırılamadığını vurgulayan Kurtulmuş, bölgede ağır bir insani dram yaşandığını ifade etti.

Kurtulmuş, Türkiye’nin soykırımın sona erdirilmesi için ilk andan itibaren yoğun çaba gösterdiğini belirtti.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

Sıradaki Haber
Okumaya devam et Kurtulmuş, Malatya Valiliğini ziyaret etti

Akışın sonuna geldiniz.

```html ```