WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun
WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun

Türkiye ve Irak’tan Sincar ve Başika-Zilikan için ortak güvenlik adımı

Türkiye ve Irak, Sincar’da devlet otoritesinin tesis edilmesi ve PKK terör örgütünün bölgedeki varlığının sona erdirilmesine yönelik sürecin ilerletilmesi konusunda ortak iradelerini teyit etti. Türkiye, Başika-Zilikan yerleşkesinin Irak Federal Hükümetine kademeli devri için adım atmaya başlayacağını bildirdi.

Türkiye ve Irak’tan Sincar ve Başika-Zilikan için ortak güvenlik adımı
Paylaş:

Türkiye Cumhuriyeti ve Irak Cumhuriyeti, Sincar’da devlet otoritesinin bütünüyle tesis edilmesi ve PKK terör örgütü unsurlarının varlığına son verilmesine yönelik ortak açıklama yayımladı.

İletişim Başkanlığı tarafından paylaşılan ortak basın açıklamasında, iki ülke makamlarının, liderlerin 23 Eylül 2026 tarihinde vardığı mutabakat doğrultusunda Irak makamlarının Sincar’da bugüne kadar attığı adımların sürdürülmesi konusunda ortak iradelerini teyit ettiği bildirildi.

Açıklamada, Türk tarafının liderler düzeyinde varılan mutabakat uyarınca Başika-Zilikan yerleşkesinin Irak Federal Hükümetine kademeli olarak devrine yönelik üzerine düşen adımları atmaya başlayacağını beyan ettiği belirtildi.

İki ülkenin ayrıca PKK terör örgütünün varlığının tamamen sonlandırılmasına yönelik Sincar’da başlayan sürecin ilerleyişini müştereken teyit ve denetlemek amacıyla Ortak Güvenlik Koordinasyon Komitesinin faaliyete geçirilmesine karar verdiği kaydedildi.

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM-Şanlıurfa Haberleri | Son Dakika Urfa Haber - UrfadaBugun tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.

```html ```