Peugeot, elektrikli hafif ticari araç ürün yelpazesi içindeki popüler modeli E-Rifter’ın yeni neslini tanıttı. 2025 yılına kadar elektrikli araç pazarında lider bir marka olmayı hedefleyen Peugeot, E-Rifter dahil 9 elektrikli binek otomobil ve 3 elektrikli hafif ticari araçla Avrupalı üreticiler arasında en geniş elektrikli ürün yelpazesini sunan markalardan biri olarak öncü rol üstleniyor. Yeni E-Rifter, bu stratejinin bir parçası olarak, 320 km’ye ulaşan elektrikli sürüş menzili ile elektrikliye geçiş açısından güçlenmeye devam ediyor. Peugeot’nun bu çok amaçlı, maceracı aracını bu kadar başarılı kılan; konforlu, ferah ve modüler yolcu bölmesi, üst düzey teknolojik donanım, üstün sürüş keyfi ve çekici dış tasarım gibi özellikleri, E-Rifter’ı daha da ileriye taşıyor.

Göz alıcı: Maceracı bir tasarım

Yeni Peugeot E-Rifter, gelişmiş bir tasarıma sahip ve yeni marka imzalarını da gururla taşıyor. Ayrıca güçlü maceracı karakterini destekleyen güçlü, sağlam ve samimi tarzını da korumaya devam ediyor. Yeni Peugeot E-Rifter, müşterilerinin ”Göz alıcılığın birçok şekli var” değerleri ile uyumlu bir şekilde tasarlandı.

Peugeot i-Cockpit ile daha teknolojik, daha modern ve çekici bir iç mekan

E-Rifter, üstün ergonomi ve üstün kalite seviyesine sahip tamamen yeni bir ön konsolla dikkat çekiyor. Yeni konsol, ikonik Peugeot i-Cockpit® esas alınarak tasarlandı ve orta konsolun üst kısmında tamamen yeni 10 inçlik yüksek çözünürlüklü bir dokunmatik ekrana sahip. E-Rifter’ın koltuklarını, yeni kabin malzemeleriyle uyumlu, parlak ve sıcak tonlarla tasarlanmış, yeni açık gri kumaş süslüyor. İkonik Zenith tavan ve çok sayıda saklama alanıyla daha da işlevsel hale gelen geniş cam alan, kabini daha da aydınlık ve ferah kılıyor.

Duygu: Her şeyi yapabilen E-Rifter

Peugeot E-Rifter hiç olmadığı kadar çok yönlü ve kullanışlı tasarlandı. Yeni teknolojiler ve uyarlanabilir iç mekan, her türlü ihtiyaca ve beklentiye cevap veriyor. Yeni E-Rifter, navigasyon sisteminden gelen bilgiler, enerji akışı ve şarjla ilgili bilgiler de dahil olmak üzere, temel bilgileri en iyi şekilde gösteren ve kişiselleştirilebilen yeni 10 inçlik, tamamen dijital, renkli gösterge ekranıyla donatılıyor. Ses sistemini ve bağlantılı navigasyonu yönetmek üzere yeni, büyük, merkezi 10 inç büyüklüğündeki HD dokunmatik ekran devreye giriyor. Entegre kumandalara sahip yeni, kompakt, deri kaplı ve ısıtmalı direksiyon simidi, sürüş keyfinin önemli bir parçasını oluşturuyor.

Mükemmel: Gelişmiş verimlilik ve bağlantı özellikleri

Yeni E-Rifter, hem tamamen elektrikli motor hem de bağlantı açısından en güncel Peugeot teknolojileriyle destekleniyor. Aracın genel verimliliği üzerinde yapılan çalışmalar, performans seviyesini (135 km/s maksimum hız, 0-100 km/s hızlanması 11,2 saniye) korurken menzili 320 km’ye (WLTP birleşik döngüsü sertifika onayı bekliyor) ulaşacak şekilde geliştirdi. Peugeot E-Rifter, 100 kW (136 HP) maksimum güç ve 270 Nm maksimum tork sunuyor. Aracın üç sürüş farklı sürüş modu bulunuyor. Menzili en üst düzeye çıkarmak için “Eco”, tam güç gereksinimlerinde maksimum performans için “Power” ve “Normal”. Menzili optimize etmek için yeni E-Rifter, sürüş menzilini optimize etmek üzere rejeneratif fren sistemiyle de donatılıyor. Sürücü, direksiyonun arkasında bulunan kulakçıkları kullanılarak üç farklı seviyede rejenerasyon yoğunluğunu ayarlayabiliyor. Yeni E-Rifter artık bir ısı pompasıyla da donatılıyor. Bu donanım, verimliliği ve dolayısıyla menzili optimize etmeye yardımcı olurken yolcu konforunu da artırıyor. 7,4 kW entegre şarj cihazı ve isteğe bağlı 11 kW üç fazlı şarj cihazıyla E-Rifter, altyapı ne olursa olsun 50 kWsa bataryayı verimli bir şekilde şarj edebiliyor. Ayrıca 100 kW’a kadar DC şarj imkanı da bulunuyor.

Bağlantılı hizmetler:

Free2move Charge ile Peugeot farklı şarj çözümlerine erişimi kolaylaştırıyor:

Evde veya işyerinde, geniş şarj seçeneği (Güçlendirilmiş priz, Wallbox, Akıllı Wallbox, vb.) sayesinde, gerekli elektrik kurulumu ve en iyi şarj çözümünü değerlendirmek üzere teşhis ve nihai kurulum önerilen ortaklar tarafından gerçekleştiriliyor.

Ayrıca Free2Move Charge, Avrupa genelinde 350 binin üzerinde şarj noktasından oluşan bir ağa erişimle halka açık şarj çözümleri sunuyor.

Hibya Haber Ajansı