Türkiye

Cuma günü yurt içinde veri akışı sakindi.

Bugün yurt içinde önemli bir veri akışı beklenmiyor.

Euro Bölgesi

Dün Euro Bölgesi’nde büyümenin öncü göstergelerinden hizmetler PMI verisi beklentiler dahilinde 47.8 puan açıklanırken, hizmetler sektöründe daralma 3. ayına taşındı. Sentix tüketici güven endeksi beklentilerin üzerinde -18.6 puan gelirken son 5 ayın en yüksek değerine çıktı. Almanya’da ise fabrika siparişleri aylık bazda beklentilerin üzerinde %0.2 olarak gerçekleşti. Avusturya Merkez Bankası Başkanı ve ECB üyesi enflasyon konusunda dikkatli olunması gerektiğini söylerken, gerekirse faizlerin daha da artırabileceğini belirterek, kısa zamanda faiz indirimlerinin gündemde olmadığını vurguladı.

Bugün Euro Bölgesi’nde ÜFE’nin aylık bazda %0.5 açıklanması beklenirken,  yıllık bazda ÜFE’nin %-11.5’tan %-12.5’a düşeceği tahmin ediliyor.

ABD

Dün  ABD’de veri akışı sakindi. ABD 10yıllık tahvil faizleri haftaya yükselerek başlarken bu sabah tahvil faizlerinin %4.65’ten işlem gördüğünü izliyoruz. Dolar endeksinde de Cuma günü sert satış sonrası tepki alımları devam ediyor. Dolar endeksindeki tepki alımlarının devamı bugünde izlenebilir. Ancak dolar endeksinde 106.92 altında satıcılı yapının devam ettiği unutulmamalı. Minneapolis Fed Başkanı Neel Kashkari enflasyonun son 3 aydır aşağıya geldiğini ancak bunun yeterli olmadığını söylerken, enflasyonun %2 seviyesine çekilene kadar gerekirse daha fazla faiz artırılabileceğini söylerken, faizlerin henüz tepede olmayabileceğinin altını çizdi.

Bugün ABD’de Fed üyeleri sahnede olacak. Fed üyelerinden Kashkari, Goolsbee, Barr, Waller ve Logan’ın konuşmaları takip edilecek.

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı