Mehmet Büyükekşi’nin konuşmasından satır başları şöyle:

“Türk futbolunun marka değerini artırmak için tüm gayretimizle çalışmaları sürdürüyoruz. Tür futbolunu aşağıya çeken kaos ortamının kimseye faydası yok. Bunların başında da hakem atamaları gelmektedir. Bu konuda stratejik bir plan çalışmamız da gündeme gelen ve talep edilen devrim niteliğinde bir adım atacağız. Avrupa’da başta Almanya’da uygulaması olan ve kulüplerimizin de süreçlerin önemli bir parçası olduğu MYK da yeni bir yapılanma sürecini başlatıyoruz.

Bu yapılanmada futbolun en önemli paydaşı olan kulüplerimiz ile iş birliği içerisinde olarak kulüplerin karar verme mekanizmalarına dahil olmalarını istiyoruz. Bu yeni yapılanma başta hakem atamaları olmak üzere klasman kararları ve hakem performansları ile ilgili konulardaki tartışmaları da sonlandıracaktır. Ayrıca yakın zamanda hayata geçireceğimiz yarı otomatik ofsayt sistemi ile hem teknolojiye yatırım yapmaya devam edeceğiz hem de maç esnasında kararların daha kısa sürede ve daha doğru şekilde verilmesini sağlayacağız.

Diğer taraftan hakemlerin performanslarını hassasiyet ve titizlikle takip ediyoruz. Devre arasında MYK tarafından hakem klasmanları belirlenirken tüm bu performansları dikkatle değerlendirmenin de alınacağından hiç kimsenin şüphesi olmasın. Bunlara ilave olarak her hafta 104 hakem ve gözlemci ile oluşan anketleri de belirli aralıklarla kamuoyu ile paylaşacağız.

Sorumlulukların paylaşılacağı ve hepimizin ortak problemlerine birlikte çözümleme fırsatı sunacak bu önemli projenin başarılı olması ancak ve ancak birlikte hareket edersek mümkün. Bu ailenin tüm fertleri olarak güçlerimizi birleştirmemiz gerekiyor. Dedikodularla değil kanıtlara göre konuşmamız gerekiyor. Madem bugün birlikteyiz Türk futbolu için çok önem arz eden konularda birlikte neler başardığımızı hatırlayalım. Çünkü biz her ne kadar bu hafta hakem ekseninde kalsak da dünya bizi farklı boyutlarda konuşuyor. Oysa Türkiye’nin başarılılarını en çok Türkler konuşmalı.

Göreve geldiğimizde futbolda yapısal değişiklikler yapacağız demiştik. Futbol akademileri bunun en büyük örneği.

Şu anda Süper Lig’e akademi zorluluğu getirdik. Her Süper Lig kulübünde 6-19 yaş aradı eğitim verecek toplam 11 hocayı Türkiye Futbol Federasyonu ödeyecek. Önümüzdeki yıl da 1.Lige aynı şekilde akademi zorunluluğu getiriyoruz. Hedefimiz Avrupa standartlarında 40 tane akademi kurabilmek.

Kurduğumuz hakem akademileri ile geleceğin en iyi hakemlerini yetiştirmek istiyoruz. Hakem havuzumuzu genişletmek istiyoruz ve üst düzey hakem sayımızı artırmak istiyoruz.”

Hibya Haber Ajansı