İSTANBUL (AA) - Cumhuriyet'in 100. yılında 100 kişilik bir ekiple 45. İstanbul Maratonu'na katılan Sompo Sigorta, Kanserli Çocuklara Umut Vakfı'nın (KAÇUV) "Umutlu Kart" projesi için bağış topladı.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, dünyada iki kıta arasındaki tek maraton olan ve bu yıl "Yüzyılın Koşusu" sloganıyla 45. kez gerçekleştirilen İstanbul Maratonu'nda yer alan Sompo Sigorta, Cumhuriyet'in 100. yılında 100 kişilik bir ekiple koşuya katıldı.

Bu yıl dördüncü kez koşuya katılan Sompo Sigorta çalışanları, KAÇUV yararına en yüksek bağış tutarına ve bağışçı sayısına ulaşan ilk 10 kurumsal koşu takımı arasında yer aldı.

İyilik Peşinde Koş platformu üzerinden 20 Kasım'a kadar devam edecek kampanya ile bağış toplamayı sürdüren Sompo Sigorta çalışanları, KAÇUV'a desteklerini artırmayı hedefliyor.

KAÇUV'un "Umutlu Kart" projesiyle deprem bölgesi başta olmak üzere Türkiye genelinde 74 ilde yaşayan ve kanser tedavisi gören dezavantajlı çocuk, genç ve aile üyelerine hasta bakımında gerekli olan hijyen-kişisel bakım ürünleri ve sağlıklı gıdaya ulaşabilecekleri alışveriş kartları gönderiliyor.

Sompo Sigorta Koşu Takımı, İstanbul Maratonu'na ilk kez katıldığı 2018'den bu yana 3 kez KAÇUV, bir kez de TEMA yararına olmak üzere koşulara katılarak bağış topladı.