Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen panelin açılışında konuşan Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanvekili Gökhan Dinçer, Büyükşehir Belediyesinin yatırımlarıyla Bursa’nın tarım ve hayvancılık kenti olma özelliğinin her geçen gün daha da güçlendiğini söyledi.

Dinçer, tarımın her alanına önemli destekler verdiklerini kaydederek, “Şu anda arıcılık sektöründe Türkiye olarak dünyada ikinci sıradayız. Bursa olarak da 100 binin üzerinde kovanla önemli bir noktayız. Bursa olarak arı sütü üretiminde de Türkiye’de birinci sıradayız. Büyükşehir Belediyesi olarak tarıma desteklerimiz artarak devam edecek” dedi.

Bursa Tarım İl Müdürü İbrahim Acar ise Bursa’nın tarımsal anlamda Türkiye’nin önde gelin illerinden biri olduğunu belirterek, Büyükşehir Belediyesi’nin de tarıma ciddi destekler sağladığını dile getirdi.

Bursa’nın tarımsal üretim hasılasının 2022 yılı verileriyle 43 milyar lira civarında olduğunu ifade eden Acar, “Bu rakam 2023’te daha da yüksek olacak. Bursa olarak tarımsal anlamda iyi durumdayız. Coğrafyamız, iklimimiz uygun, geniş ovalarımız var. Arıcılık anlamında da başarılı illerden biriyiz. 100 bin civarında kovanımız mevcut. Bakanlığımız 2 milyon 200 bin civarında arıcılarımıza destekte bulunmuştu. Yine bin 200 ton civarında bal üretimim var.” diye konuştu.

Bursa Arı Yetiştiricileri Birliği Başkanı Umut Buğra Kavas da panelin düzenlemesine verdikleri destek nedeniyle Başkan Aktaş’a teşekkür etti.

Hibya Haber Ajansı