Altın dünkü seansta son üç haftanın en düşük seviyesini test etmesine rağmen seansı artıda tamamlamayı başardı. 1950 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan sarı maden, seans ortasına kadar satıcılı bir seyir içerisinde oldu. Bu süreçte 1945 dolar/ons seviyesine kadar geri çekilen sarı maden, seansın en düşük seviyesini kaydetmiş oldu. Seans sonuna doğru toparlanma çabasında olan sarı maden, 1958 dolar/onsla gün sonunda kapanış yaparak yüzde 0,4 kazancı hanesine yazdı.

 

Gümüş de dünkü seansta kazançla tamamlamayı başararak yeşilde bir kapanış yaptı. 22,54 dolar/ons seviyesinden güne başlayan beyaz maden, günü 22,63 dolar/onstan tamamlayarak yüzde 0,4 kazancı hanesine yazdı.

 

Platin dünkü seansı da kayıpla tamamlayarak üst üste dördüncü günü de kırmızıda tamamlamış oldu. 872 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan platin,863 dolar/onstan seansı tamamlarken yüzde 1 değer kaybetmesinin yanı sıra son bir yılın en düşük seviyesinden kapanış yaptı.

 

Paladyum dünkü seansta günün en çok değer kaybeden kıymetli maden olurken, 5 yılın ardından ilk kez 1000 dolar/onsun altına inmiş oldu. 1053 dolar/ons seviyesinden seansa başlayan paladyum,995 dolar/ons seviyesinden günü tamamlayarak yüzde 5,5 kaybı hanesine yazmış oldu.

Kaynak TROY

Hibya Haber Ajansı