Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın himayesinde Tarım ve Orman Bakanlığı ile Orman Genel Müdürlüğü’nün koordinasyonunda sürdürülen ‘11.11.2023 Milli Ağaçlandırma Günü’ etkinliği kapsamında 100’üncü Yıl Cumhuriyet Ormanı Fidan Dikme Programı gerçekleştirildi.

Yamula Barajı çevresi Kuşçu Mahallesi’nde gerçekleşen Milli Ağaçlandırma Günü programına Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ın yanı sıra, Kayseri Valisi Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Şaban Çopuroğlu ve Murat Cahid Cıngı ile il protokolü ve çocuklar ile gençler katıldı.

Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programda konuşan Başkan Büyükkılıç, “Sayın Cumhurbaşkanımızın talimatıyla her sene yaptığımız bu anlamlı ve önemli çalışmayı daha da geliştirerek yapma yönünde gayretimizi sürdürüyoruz. Sayın Valimizin şahsında ekibine teşekkür ediyorum. Kocasinan bölgesinde olan bu bölge, su sporları, yeşil alanlarıyla, Yamula Barajı’ndaki balık çalışmaları ile önem arz eden bir boyut kazandı” dedi.

Başkan Büyükkılıç, yerel yönetimler olarak Kayseri’nin daha yeşil bir kent olması için gayret ettiklerini vurgulayarak, "Sadece bu bölgemizde değil, her bölgemizde ağaçlarımızın sayıları artmaya devam ediyor. Bizler de yerel yönetimler olarak bu alanda üzerimize düşen ne varsa yapma yönünde her türlü desteğimizi esirgemiyor, bunu bir görev olarak biliyoruz. Kayseri’mizde daha önce bir elin beş parmağını geçmeyen park sayısından şimdi elhamdülillah en az 2 bin tane yeşil ağırlıklı parklar insanların hizmetine sunuldu.” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı