İYİ Parti Afyonkarahisar Milletvekili Olgun, Anayasa Mahkemesi ve Yargıtay arasında yaşananlara ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yaptığı konuşmada Yargıtay'ın bir kararına rağmen Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilen yasalara TBMM'nin ‘tanımama’ hakkının olamayacağını vurgulayarak, bu durumun anayasal devletlerde kabul edilemez olduğunu söyledi.

"308. Madde işletilmelidir"

Görevin Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığına ait olduğunu söyleyen Olgun, “Anayasa'yı fiilen işlevsiz kılan, normlar hiyerarşisini, Anayasa'nın üstünlüğünü yok sayan bu kararın, Yargıtay açısından tarihe kara bir leke olarak geçmemesi için derhal yapılması gereken şey, yargının tarafsız ve bağımsız olduğuna güvenin tekrar tesisi için Ceza Muhakemeleri Kanunu'nun 308'inci maddesini işletmektir.” dedi.

"Yargıtay Cumhuriyet Başsavcısına sesleniyorum"

Olgun, Yargıtay Başsavcısına seslenerek, “Bu millet bu Anayasa'yı yaptı. Bu Anayasa'yla sana Yargıtay’ın, cumhuriyetin savunucusu, bekçisi görevini verdi. Maaş alıyorsun, ülkemizin en büyük Cumhuriyet Başsavcısısın. Yargıtay Cumhuriyet Başsavcılığı demek, kırmızı plakalı arabalarla, onlarca polis korumalarla temsil görevi yapmak değildir, Anayasa'yı, hukuku, milletin hakkını, hukukunu savunmaktır diyor, hepinize saygılarımı sunuyorum.” ifadelerini kullandı.

Hibya Haber Ajansı