‘İSKİ Yenikapı Havzası Atıksu Yağmursuyu ve Dere Islah Yatırımları Temel Atma Töreni’nde konuşan İmamoğlu, “Kimsenin gözünü boyamadık. Cila yapmadık. Yerin altı da üstü de olsa, yatırımlarımızı en güçlü şekliyle yaptık. Peki bunu tek başına Ekrem İmamoğlu mu başardı? Hayır. Ben, güçlü ekip arkadaşlarımla başardım. Kim o ekip? Geçmişten bugüne, yine bu kurumun içinde çalışmış maharetli arkadaşlarım. Peki ne yaptık? Onların sözüne riayet ettik. Akla ve bilime kulak verdik. Bilen insanları dinledik, iki dudak arasından ‘böyle olsun, böyle olmasın’ değil. Ortak akılla, insanların aklıyla hareket ettik” dedi.

“Sadece yerel yöneticilik, sadece belediye başkanlığı yapmıyoruz” diyen İmamoğlu, “Topyekûn bir demokrasi özetini, bir özgürlük, eşitlik özetini, bir sosyal adalet kavramını milletin hayatına yerleştiriyoruz. Bu kadar net bir yolculuk. İşte onun için artık Boğaz’a kanalizasyon akmıyor. Onun için meydanları su basmıyor, sel ve taşkınlarda sayısız can kaybı yaşanmıyor, yaşanmayacak. İstanbulluları üzen ve dünyaya servis edilen bu görüntülerin tam tersi görüntülerle İstanbul'u güzelleştiriyoruz” ifadelerini kullandı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) kadim kuruluşu İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ); toplam 2 milyon 474 bin 793 kişinin yaşadığı Sultangazi, Gaziosmanpaşa, Eyüpsultan, Esenler, Bayrampaşa ve Zeytinburnu’nun atık su ve yağmur suyu kaynaklı altyapı problemlerini çözmek için harekete geçti. “Yenikapı Havzası Atıksu Yağmursuyu ve Dere Islah Yatırımları Temel Atma Töreni”, İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu, Beylikdüzü Belediye Başkanı Mehmet Murat Çalık ve Küçükçekmece Belediye Başkanı Kemal Çebi’nin katılımlarıyla gerçekleşti. “Yeni Yatırımlar Yeni Atılımlar” maratonu kapsamında Esenler Dörtyol Meydanı’nda düzenlenen temel atma törenine, vatandaşların ilgisi de yoğun oldu. Törende sırasıyla, İSKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa ve İmamoğlu birer konuşma yaptı.

“Tek işimiz; 16 milyon insanımızın yaşamış olduğu sorunları çözüme kavuşturmak”

Vatandaşların “Her şey çok güzel olacak” tezahüratları altında konuşmasına başlayan İmamoğlu, şunları söyledi:

“İnşallah hep birlikte çok güzel işleri başarmak, İstanbulluların onlara yakışan yaşam kalitesini sağlamak, bu şehirdeki en önemli hedefimizdir. Burada bulunan her dostumuz, her hemşerimiz komşusuna, akrabasına şunu söylesin: Bu şehir, hiçbir zaman görmediği kadar eşitlik ve adaleti yaşadı, yaşayacak. Bu şehir, hiçbir insanını mağdur etmeme, hiçbir insanını ayırt etmeme, hiçbir insanını partinin mensubu ya da değil diye ayırmama konusunda hassas bir dönemi, Ekrem İmamoğlu ve ekibiyle birlikte yaşayacak, yaşıyor ve daha güçlü bir şekilde her birinize sunacak. Çünkü hedefimiz; bu şehri daha güzel, daha zengin, daha yaşanabilir hale getirmek, 16 milyon insanımızın yaşamış olduğu sorunları tek tek çözüme kavuşturmak. İnanın bu bizim tek işimiz. Bunun bilinmesini istiyorum. Asla sorunları çözer gibi yapmak ya da -mış gibi davranmak değil, her ilçenin, her mahallenin hangi konusu var ise, o hususa özenle yaklaşıp, insanlarımızın hayatını daha kaliteli hale getirmek bizim tek işimiz.”

Hibya Haber Ajansı