İSTANBUL (AA) - Hepsiburada, 19 Kasım Kadın Girişimciler Günü'nde kadın girişimciliğine destek verme taahhüdünü sürdürüyor.

Şirketten yapılan açıklamaya göre, Hepsiburada, 7 yıldır sürdürdüğü Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programı kapsamında kadın girişimcilere destek verme taahhüdünü güçlendirmeye devam ediyor.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Hepsiburada Üst Yöneticisi (CEO) Nilhan Onal Gökçetekin, 19 Kasım Kadın Girişimciler Günü dolayısıyla tüm kadın girişimcileri kutladığını belirtti.

Gökçetekin, "Kadınların güçlendirilmesi ve toplumsal cinsiyet eşitliği Hepsiburada'nın temel değerleri arasında. Bir kadın tarafından kurulmuş, bir kadın CEO tarafından yönetilen ve çalışanlarının yüzde 46'sı kadınlardan oluşan bir şirket olarak, bu özel günde tüm kadın girişimcilerin başarı hikayelerini kutluyoruz. Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü programımız kapsamında 7 yıl boyunca 'Kadın Gücü'nün neleri başarabildiğini çok net şekilde gözlemledik. Kadınları ekonomik ve sosyal hayatın her alanında destekleyen bir şirket olarak, kadın girişimcilerin yanında olmaya devam edeceğiz. Hali hazırda 45 bine ulaşan kadın girişimci sayımızı 2030'da 120 bine çıkarmayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

- Kadın Girişimciliği için 7 yıl ve sayısız başarı hikayesi

Hepsiburada, 2017'de Türkiye'deki kadınların ekonomik katılımlarını desteklemek amacıyla başlattığı "Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü" programını 7'nci yılına girerken, büyüterek sürdürüyor.

Program, kadın girişimcilerin e-ticaret dünyasına daha etkin katılımını teşvik etmek amacıyla çeşitli imkanlar sunuyor. Bu imkanlar arasında indirimli komisyon oranları, reklam ve pazarlama desteği, ücretsiz fotoğraf çekimi, eğitim ve indirimli kargo gibi fırsatlar yer alıyor.

Hepsiburada, Türkiye'nin önde gelen 9 bankasıyla işbirliği yaparak kadın girişimcilerin finansal destek ihtiyaçlarını karşılayan projelere imza atıyor. "Girişimci Kadınlar Finansal Engelleri Aşıyor" projesi, kadın girişimcilere finansmana erişim olanağı sunuyor ve bu sayede kadın girişimcilere sağlanan kredi ile bankacılık ürün ve hizmetlerinin toplamı 18 milyon TL'ye ulaştı.

TEB Aile Akademisi'nin 5 modülden oluşan finansal okuryazarlık eğitimi de kadın girişimcilerin erişimine sunuluyor.

Kadın kooperatiflerinin ekonomik katkısını artırmak amacıyla Hepsiburada, Türkiye'nin dört bir yanındaki kadın kooperatiflerini destekliyor. Kadın girişimcilerin ürünlerini Türkiye'nin 81 ilinde ulaşılabilir kılmak, daha fazla müşteri ile buluşturmak için e-ticarete taşıyan Hepsiburada, halen 230'dan fazla kadın kooperatifi tarafından satış yapılmasını sağlıyor ve bu sayı her geçen gün artıyor.

- Kadın girişimcilere destek için 5 uluslararası proje

Salgın döneminde kadın girişimcilerin desteklenmesi amacıyla başlatılan 5 uluslararası projeyle Hepsiburada, girişimci kadın ve kadın kooperatiflerine destek oluyor.

Program, kadın girişimcilere komisyon indirimi, ücretsiz fotoğraf çekimi, indirimli kargo ücreti ve pazarlama imkanları sunuyor. Bu kapsamda düzenlenen projelerle toplam 2 bin 285 kadına 262 saat eğitim, 2 bin 304 saat mentörlük sağlandı.

Hepsiburada, Girişimci Kadınlara Teknoloji Gücü Programı kapsamında deprem bölgesindeki girişimci kadınlara da büyük destek veriyor. Bölgede platform üzerinden satış yapan 3 bin 83 girişimci kadın ve 34 kadın kooperatifi, depolama, paketleme, kargo hizmetleri, komisyon indirimi, eğitim, reklam ve pazarlama destekleri gibi birçok faydadan ücretsiz olarak yararlanıyor.