Zeytinburnu Gençlik Merkezi (ZEYGEM)’nin Zeytinburnu’nda ikamet eden lise ve üniversite öğrencileri için İstanbul Ticaret Üniversitesi iş birliğiyle düzenlediği Siber Güvenlik Atölyesi eğitimleri başlıyor. 27 Kasım 2023 tarihine kadar katılım başvurularının www.zeygem.org.tr adresinden çevrimiçi olarak yapılabildiği Siber Güvenlik Atölyesi’nde; bilgi güvenliği yönetimi, güvenlik testleri ve denetimleri, sızma testleri, güvenlik analizleri eğitimleri verilecek. Adli Bilişim Mühendisi Sercan Bayram tarafından verilecek atölye eğitimleri tamamen ücretsiz olup, iki gruptan oluşan 20’şer kişilik kontenjanla sınırlı tutulacak. Atölye dersleri 4 Aralık 2023 Pazartesi günü başlayacak.

Siber Güvenlik Atölyesi hakkında

Siber güvenlik, internet tabanlı iletişim dünyasının temelini oluşturuyor. Siber güvenlik, bilgi güvenliğinden operasyon güvenliğine ve bilgisayar sistemlerinin güvenliğine kadar birçok farklı kavramı kapsıyor. Siber güvenlik aynı zamanda farklı hedef kitleleri için farklı anlamlara da geliyor. Bireyler açısından bu kavram güvenli hissetmek, kişisel verileri ve gizliliği korumak demek. Tanımlar farklı olsa da siber güvenlik bireylerin, kurumların ve hükümetlerin bilgi işlem hedeflerine güvenli, özel ve güvenilir bir şekilde ulaşmalarına olanak veren ortak etkinlikleri ve kaynakları ifade ediyor. 
ZEYGEM’in Siber Güvenlik Eğitimi’ne katılan öğrenciler, bilişim ve teknolojik çerçevede işlenen suçları ve buna ilişkin önleyici tedbirleri öğrenecek ve mağduriyet yaşamamak adına bu atölye sayesinde öğrendiklerini yaşantılarına uyarlayabilecekler.