Kayseri Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyetlerini yürüten Kayseri Mesleki Eğitim ve Kültür A.Ş. (KAYMEK) “Kitap Seç, Oku, Yarış, Kazan” sloganıyla geleneksel hale getirdiği kitap okuma yarışmalarının 3’üncüsünü düzenliyor.

“Gençlik hizmetlerinin yanında kitap okuma yarışması ciddi anlamda önem addediyor”

Kayseri’deki kitap okuma yarışmalarının öneminden bahseden Büyükşehir Belediyesi KAYMEK Müdürü Denizhan Burhan Çanakpınar, yaptığı açıklamada, geçmiş yıllarda düzenlenen kitap okuma yarışmalarının yoğun ilgi gördüğünü belirterek, bu yıl da aynı ilgi ve talebin devam ettiğini ifade etti

İki kitap toplam 24 bin TL ödül

KAYMEK’in kitap okuma yarışmasında kitapseverler Nazan Bekiroğlu imzalı Yusuf ile Züleyha ve Tağrık Buğra imzalı Osmancık kitaplarının biri ya da her ikisini seçerek yarışmaya katılabilecek. Her kitap için ayrı ayrı ödüllerin verileceği yarışma için son başvuru tarihi 10 Aralık Pazar olarak belirlendi. Yarışmada belirlenen kitap ve kitabın yazarını konu alan 4 şıktan oluşan 15 adet soru sorulacak. Yarışmada en çok doğruyu en hızlı sürede yapmış olan yarışmacılardan ilk üçe girenler kendi derecesine göre belirlenmiş olan ödülü almaya hak kazanacak. Ayrıca sonraki 5 kişiye de mansiyon verilecek.

Yarışma sonuçlarına göre her kitap için birincilere 6 bin TL, ikincilere 4 bin TL ve üçüncülere 2 bin TL ödül verilirken 5 kişiye de mansiyon olarak termos kupa hediye edilecek.

Kitap okuma yarışması hakkında detaylı bilgiye 00352 231 80 31 numaralı telefon üzerinden ya da www.kaymekyarisma.com adresini ziyaret edebileceği belirtildi

Hibya Haber Ajansı