Orhangazi’de siyah inci zeytin hasadı, bu yıl 45’inci  kez düzenlenecek olan organizasyonla karşılanma çalışmaları heyecanla bekleniyor. İlçe Kaymakamlığı ve Orhangazi Belediyesi tarafından düzenlenen, Ticaret Odası ve Ziraat Odalarının desteklediği zeytin hasat şenliği, Üreğil mahallesi ev sahipliğinde gerçekleştirilecek. 23 Kasım Perşembe günü saat 11.00'da başlayacak etkinliğe, ilçe protokolünün yanı sıra Bursa protokolünden birçok önemli ismin katılması bekleniyor.

Orhangazi Belediye Başkanı Bekir Aydın, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, "Marmara’nın zümrütü, ilçemizin siyah incisi, Türkiye'nin vazgeçilmez sofralık Orhangazi zeytinimizi tanıtmak ve daha geniş çevrelere duyurabilmek amacıyla 1978 yılından itibaren Orhangazi zeytin tanıtım organizasyonlarımızı düzenliyoruz. Bir süredir pazarlama ve tanıtım tekniklerindeki değişikliklerle siyah incimizi hasat festivali başlığı altında Türkiye ile buluşturuyoruz. Allah'ın izniyle bu yıl 45’inci kez gerçekleştireceğiz." dedi.

Özellikle sofralık zeytin üretiminin büyük bir kısmının Orhangazi'de gerçekleştiğine vurgu yapan Aydın, "Orhangazi çiftçisinin gelir kalemleri arasında önemli bir yer tutan zeytin ve zeytinyağı üretimi, şehrin simgelerinden birini oluşturuyor." şeklinde konuştu. Orhangazi Zeytin Hasat Şenliği, bölgenin zeytin kültürüne katkı sağlamaya devam ederken, bu yıl da katılımcılara unutulmaz bir deneyim sunmayı hedefliyor.

 

Hibya Haber Ajansı