Gelecek Partisi İstanbul Milletvekili ve Grup Başkanvekili İsa Mesih Şahin, bir TV programında iktidarın mülakat konusundaki "iyi polis-kötü polis" stratejisini eleştirdi.

Şahin, Yusuf Tekin'e mülakatın devamı yönünde bir ima söyletilmiş olabileceğini belirterek, bu durumu iktidarın stratejik bir hamlesi olarak değerlendirdi. "Sayın Yusuf Tekin’in söylediği söz, gelişi güzel bir söz değildir ve bu iktidar tarafından Sayın Yusuf Tekin'e söyletilmiştir" diyen Şahin, Bakanın kötü polis rolünü üstlenmesinin arkasında iktidarın mülakat konusundaki samimiyetsiz düşüncesi bulunduğunu savundu.

Grup Başkanvekili Şahin, geçmişte benzer rolleri üstlenen bakanların ve bürokratların tarihin tozlu raflarına gönderildiğini hatırlatarak, iktidar yetkililerine gençlere ve öğretmenlere karşı sorumluluk bilinciyle hareket etme çağrısı yaptı. Şahin, "Kötü polis rolüne bürünmesinler, gençlerimize verdikleri sözün arkasında dursunlar. Bu mülakat zilletini amasız-fakatsız bir şekilde kaldıracağız mesajını versinler. Objektif kriterlere dayalı bir sınav sistemi getireceğiz mesajını versinler" sözleriyle iktidara yönelik beklentilerini dile getirerek, konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.

Hibya Haber Ajansı