Aytül Akal, Koray Avcı Çakman ve Toprak Işık, 26 Kasım Pazar günü 11.00-15.00 saatleri arasında Frankfurt Türk Kültür Merkezi’nde çocuklara yönelik üç ayrı etkinlik düzenleyecek. Başkonsolosluk bölgesindeki tüm Türk vatandaşlarının çocuklarıyla birlikte davet edildiği etkinliklere katılım frankfurteakoordinasyon@gmail.com üzerinden kayıt yoluyla sağlanacak.

“Her Türk Çocuğu Biraz Atatürk’tür.”
Aytül Akal 4-7 yaş grubuna yönelik düzenleyeceği söyleşide, çocukların kalbini küçük yaşta Atatürk sevgisiyle doldurmakla kalmayacak, aynı zamanda ileriye dönük hedefler koymalarını ve “Her Türk çocuğu biraz Atatürk’tür,” görüşünü benimsemelerini de sağlayacak.

“Cumhuriyet’in Çocuklarıyız Biz!”
Koray Avcı Çakman 8-11 yaş grubuna yönelik düzenleyeceği drama çalışmasında, çocukların hayal güçlerini tetikleyerek “rol” yapmanın püf noktalarını gösterecek, Millî Mücadele'den tam bağımsızlığa giden yolda seferber olan Anadolu halkının, drama yöntemiyle yeniden canlandırılmasına liderlik edecek.

“Yaşasın Cumhuriyet!”
Toprak Işık ise 12-14 yaş grubuna yönelik düzenleyeceği söyleşide, anı özelliği taşıyan çeşitli fotoğraflar, gazete kupürleri ve anekdotlar eşliğinde, Cumhuriyet’imizin 100 yıllık tarihine ayna tutacak.

Cumhuriyet’imizin yeni yüzyılına merhaba demenin sevincini paylaşacak olan çocuklar ayrıca, başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere Türkiye Cumhuriyeti'ni bize armağan edenleri bir kez daha saygı, minnet ve şükran duygularıyla anma fırsatını bulacak.   
 

Yazarlar, Öğretmenlerle Seminerde Buluşuyor

Aytül Akal, Koray Avcı Çakman ve Toprak Işık, çocuklarla gerçekleştirecekleri 100. yıl etkinliklerinden bir gün önce, Başkonsolosluk bölgesinde görevli öğretmenlerle bir araya gelme fırsatını da bulacak. 

25 Kasım Cumartesi günü Frankfurt Türk Kültür Evi’nde “Okuma Kültürü Edindirme Sürecinde Çocuk ve Gençlik Edebiyatı” konulu bir seminer düzenleyecek olan yazarlar, üç ayrı oturumda çocuklara kitap sevgisi ve okuma kültürü kazandırabilmenin yollarını paylaşacak.

Kayıt Gerekiyor

Başkonsolosluktan yapılan açıklamaya göre, kapasitenin sınırlı olması nedeniyle etkinliklere ve seminere katılmak isteyenlerin 24 Kasım Cuma gününe kadar frankfurteakoordinasyon@gmail.com adresi üzerinden kayıt yaptırıp katılım talebinde bulunmaları gerekiyor.

26 Kasım 2023, Pazar Etkinlik Akışı

11.00-12.00 AYTÜL AKAL “Her Türk Çocuğu Biraz Atatürk’tür” 4-7 yaş
13.00-14.00 KORAY AVCI ÇAKMAN “Cumhuriyet’in Çocuklarıyız Biz” 8-11 yaş
14.00-15.00 TOPRAK IŞIK “Yaşasın Cumhuriyet” 12-14 yaş

 

Hibya Haber Ajansı