Mersin’in turizm potansiyelinin değerlendirilmediğini ve görmezden gelindiğini ifade eden Ekmen, Mersin’e yönelik bir turizm planı ve altyapı yatırım meselelerine dikkat çekti.

Ekmen açıklamasında, "Mersin, turizm potansiyelinin yüzde kaçını değerlendirebiliyor? Elimizde istatistiki bir veri yok ancak yüzde 5 ya da 10'dan fazlasını kullanabildiğini ifade edemeyiz. İsterseniz birkaç başlık açısından Mersin'in durumunu anlatayım size: Lojistik, altyapı, yatak kapasitesi, markalaşma ve etkinlik desteklerini ifade etmeye çalışacağım. Sayın Bakanım, ulaşılamayan bir şehir turizm şehri olamaz; bugün Akdeniz sahil yolunun bütçe anlamında tamamlanma oranı yüzde 50 bile değil, havalimanımız tam on beş yıldır bitirilemiyor, bu 29 Ekim’e de yetiştirilemedi, otoyol bağlantılarımız master planlarda bile gözükmüyor, keza hızlı treni hatırlayanımız bile yok.” ifadelerine yer verdi.

‘Lojistik, altyapı, tanıtım ve etkinlik desteklerinde durum kötü: Mersin neden görmezden geliniyor?’

Antalya’da kapasite yetersizliği ortaya çıkmışken Mersin’de 5 tane bile beş yıldızlı otel olmamasını eleştiren Ekmen, Mersin’e yönelik yapılması gereken tanıtım faaliyetlerinin de göz ardı edildiğini ifade etti. En önemli sorunun ise havalimanı, otoyol ve liman gibi altyapı projelerinin yıllardır devam etmesine rağmen bitirilmemesi olduğunu söyleyen  Ekmen, Mersin’e yönelik ilgisizliği su sözlerle eleştirdi:

“Antalya'da yatak kapasitesinin nasıl sıkıştığını biliyoruz ancak 321 kilometre sahil şeridimizde 5 adet beş yıldızlı otel yok; bunların 3'ü de şehir merkezinde. 11 tahsisin, 2009 yılında yapılmış 11 tahsisin 1'inde bile kazılmış bir temel yok. Bu konularda Bakanlığınızın öncü ve zorlayıcı bir rol oynamasının Mersin'in önünü açacağını düşünüyoruz. Sayın Bakanım, markalaşma önemli, Turizm Geliştirme Fonu dört yıldır markalaşma konusunda büyük bir çaba gösteriyor ancak maalesef odağında Kapadokya ve Akdeniz var, kısmen de Karadeniz ve İç Anadolu Bölgesi. Mersin'le ilgili Turizm Geliştirme Fonu'nun tek bir videosu var Kız Kalesi'nde çekilmiş, başka hiçbir çalışması yok, bu konuda detaylı çalışmalara baktık. Bakanlığınızın Mersin'e kaydırdığı ve destek verdiği bir etkinlik yok Sayın Bakanım. Büyük bir başarı örneğidir Kültür Yolu Festivallerinin yaygınlaşması. Mersin bu listeye girmeyi hak etmiyor mu?"

Toplantı bitiminde, bakana hitaben; bütçeyi tebrik eden Ekmen, Bakan’da en kısa sürede, Mersin milletvekilleri, Valisi, belediye başkanı, sivil toplum örgütleri ile Mersin turizmini ele alacak bir toplantı talep etti.

Hibya Haber Ajansı