WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat
GÜNCEL

Sosyolog Harmancı: ''Etkinliğin adı, aslında bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor.''

Pozitif Yaşam Derneği Yönetim Kurulu Üyesi, Sosyolog Canberk Harmancı, yer aldıkları etkinliğin adının, kendilerine ne yapmaları gerektiğini söylediğini ifade etti.

Sosyolog Harmancı: ''Etkinliğin adı, aslında bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor.''
Paylaş:

Harmancı, Avrupa HIV Testi Farkındalık Haftası'nda, ilaç firması Gilead'ın ev sahipliğinde DADA Sahnesi'nde ''Bugününü Test Et, Yarınını Tanı Kampanyası'' kapsamında düzenlenen etkinlikte konuştu.

Temel çalışma alanının cinsel yolla bulaşan enfeksiyonlar ve bunların toplumsal etkileri olduğunu ifade eden Harmancı, etkinlikte, HIV enfeksiyonunun dünü, bugünü ve yarın neler beklendiğini, insanları bekleyen ve ürküten senaryodan nasıl korunulabileceğini konuştuklarını söyledi.

''Etkinliğin adı aslında bize ne yapmamız gerektiğini söylüyor.'' diyen Harmacı, şöyle devam etti:

''HIV enfeksiyonunu bilmek, tanımak, riskleri tanımlamak ve düzenli olarak bu enfeksiyona karşı test yaptırmak önemli. Tanı aldıysak tedaviye erişerek, sağlıklı uzun bir yaşama kavuşmak, bu alanda çalışan herkesin ulaşmaya çalıştığı temel motivasyon.''

Hibya Haber Ajansı

Bu haber WWW.URFADABUGUN.COM,Urfa’da bugün,Urfa'nın Kültürü,Şanlıurfa Turizmi,Tarihi Şanlıurfa,Urfa Kültür Sanat tarafından yayımlanmıştır. İzinsiz kopyalanamaz, alıntılarda kaynak gösterilmesi zorunludur.

GÜNCEL Haberleri

Yorumlar

Editoryal moderasyon aktif

Yorum Yaz

Yorumunuz incelendikten sonra yayın ilkelerimize uygun bulunması hâlinde yayınlanır. Hakaret, iftira ve reklam içeren ifadeler reddedilir.

adlı okura yanıt yazıyorsunuz.
0 / 2000

Bu içeriğe henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu siz yazın.