İSTANBUL (AA) - Vakıf Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO), Türkiye Kalite Derneği (KalDer) tarafından verilen ve iş dünyasının en prestijli ödülleri arasında gösterilen "Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü"nü kazandı.

Şirket açıklamasına göre, 21-22 Kasım tarihlerinde KalDer tarafından 32. kez düzenlenen Kalite Kongresi'nde, Avrupa Kalite Yönetim Vakfı'nın EFQM Modeli referans alınarak gerçekleştirilen değerlendirmede Vakıf GYO, Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü'ne layık görüldü.

Açıklamada görüşlerine yer verilen Vakıf GYO Genel Müdürü Onur İncehasan, şirketlerinin sektörüne örnek olmaya ve değer katmaya devam ettiğini belirterek, 3 yıl önce başlattıkları kurumsal gelişim projesiyle bu ödüle layık görüldüklerini ifade etti.

VakıfBank tarafından Türkiye'nin ilk gayrimenkul yatırım ortaklığı şirketi olarak kurulan Vakıf GYO'nun 2020 yılında başlattığı kurumsal gelişim projesiyle EFQM Modeli'ni kendisine kılavuz olarak belirlediğini aktaran İncehasan, şunları kaydetti:

"İstanbul, Ankara ve İzmir olmak üzere üç büyük şehre yayılmış seçkin projeleri ile başarılı finansal sonuçlar elde eden şirketimiz, aynı dönem içinde performans grafiğini de her geçen gün yükseltti. Vakıf GYO'nun şirket performansını üstün performans seviyesine çıkardığı bu süreci, bugün Türkiye Mükemmellik Büyük Ödülü ile taçlandırmasının haklı gururunu yaşıyoruz. KalDer tarafından, 6 yıl aradan sonra ilk defa verilen Büyük Ödülü, özellikle Cumhuriyetimizin 100. yılına denk gelmesi sebebiyle 2023 yılında kazanmış olmaktan gurur duyduk.

Bu yolculukta vizyoner liderliği ile bize destek olan VakıfBank Genel Müdürü Sayın Abdi Serdar Üstünsalih'e ve bankamızın kıymetli yöneticilerine teşekkür ediyor, bu sürecin başarı ile sonuçlanmasına katkıda bulunan tüm ekip arkadaşlarımı tebrik ediyorum. Hakim ortağımız VakıfBank’ın köklü kültüründen aldığımız güç ve şirketimizin tecrübesine yakışır bir şekilde, başarılarımızı sürdürülebilir hale getirmek istiyoruz. Kalite yolculuğumuzda öncelikli hedefimiz değerlendirme süreci devam eden 2024 EFQM Avrupa Ödülü ve sonrasında Türkiye Süreklilik Ödülü'nü almak olacak."

İncehasan, KalDer'in EFQM Modeli ile kurum ve kuruluşlara sürdürülebilir değer yaratma çalışmalarında yol göstermeye devam ettiğini belirterek, "İş yaşamında mükemmellik kültürünün yaygınlaşmasına önemli rol oynayan bu süreçte gönülllük esası ile emek harcayan KalDer ekibini, tüm kalite gönüllülerini ve ödül alan tüm kuruluşları da tebrik ediyor, başarılarının daim olmasını diliyorum." değerlendirmesinde bulundu.