İSTANBUL (AA) - Fuzul Holding çatısı altında 2023 yılında faaliyet göstermeye başlayan Fuzul Topraktan, Türkiye'de bir ilke imza atarak "Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi"ni hayata geçirdi.

Fuzul Holding açıklamasına göre, söz konusu sistemle gayrimenkul sektörüne yeni bir soluk kazandıran Fuzul Topraktan, Türkiye’de herkes için ev sahibi olmayı ulaşılabilir kılmayı hedefliyor.

Açıklamada konuya ilişkin değerlendirmesine yer verilen Fuzul Topraktan Yönetim Kurulu Başkanı Faruk Akbal, Türkiye'de arsa ve konutun en büyük yatırım aracı olarak görüldüğünü belirterek, ev sahibi olma hayaline çözüm noktasında ülkeye ve millete katma değer sağlayacağına inandıkları Fuzul Topraktan şirketini faaliyete geçirdiklerini kaydetti.

Türkiye’de bir ilke daha imza atmanın gurur ve mutluluğunu yaşadıklarını belirten Akbal, "Fuzul Topraktan olarak hayata geçirdiğimiz Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi sayesinde hem arsa hem de konut sahibi olmayı mümkün kılıyoruz. Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemiyle yatırım değeri yüksek lokasyonlarda konut imarlı arsalara yatırım yapan kişiler inşaatın tamamlanmasıyla birlikte ev sahibi olabilecek." ifadelerini kullandı.

-"Yüzde 30 daha hesaplı ev alma imkânı"

Ev sahibi olmayı yaklaşık yüzde 30 daha hesaplı hale getiren Fuzul Topraktan'da arsa yatırımlarının da değer kazandığını bildiren Faruk Akbal, "Vatandaşlarımız yalnızca kendi payına düşen inşaat maliyetini karşılayarak arsa üzerinde yapılacak konut projesinden Fuzul Topraktan güvencesiyle maliyetine ev sahibi olabilecekler. Ev alırken yüzde 30'a yakın yatırımcıların bütçesini korumuş oluyoruz." açıklamasında bulundu..

-"Ispartakule projemizin lansmanını 25 Kasım'da yapacağız"

Fuzul Topraktan'ın kısa vadeli gelecek planlarına da değinen Akbal, 25 Kasım Cumartesi günü Fuzul Topraktan Ispartakule proje alanında "Büyük Satış Lansmanı" gerçekleştireceklerini ve 1+1’den 4+1’e değişen daire seçeneklerinin olduğu Ispartakule projesini satışa sunacaklarını aktardı.

Yoğun ilgi nedeniyle sadece biletli katılımcıların yer alacağı lansmanda 332 adet konutun arsasının satışını da gerçekleştireceklerini belirten Akbal, "Fuzul Topraktan Ispartakule projemizde sosyal tesisler, geniş peyzaj alanları, açık ve kapalı spor alanları, otopark, 7/24 güvenlik, çocuk oyun alanları, yürüyüş yolu gibi tam donanımlı site yaşamını neredeyse maliyetine sunuyoruz. Bu heyecan ve motivasyonumuzu koruyarak Fuzul Topraktan’ı Türkiye’nin dört bir yanında proje üretimi yapar hale getirmeyi planlıyoruz." ifadelerini kullandı.

-Aşamalı Konut Sahibi Olma Sistemi

Açıklamaya göre, "Aşamalı Konut" sahibi olmak için yatırımcılar ilk olarak, tüm süreçleri belirlenmiş, projelendirilmiş ve Fuzul Topraktan tarafından konut inşaatı yapılacak bir arsada önce evinin arsa payına sahibi oluyor. Yapılması planlanan evin önce toprak sahibi olunurken, ikinci aşamada ise arsa payına düşen evin inşaat maliyeti taksitler halinde ödeniyor. Evin inşaat süreçleri ise Fuzul Toprak’tan tarafından tamamlanıyor. Bu sayede ev sahibi olmak isteyen kişiler ekstra bir maliyet yüküne katlanmadan daha düşük bütçeyle ev sahibi olma imkanı kazanıyor.