Epson'un SCARA iş robotları, hız ve hassasiyeti artmış iki yeni modelle genişledi. GX10 ve GX20, dar alanlarda farklı işler yapabiliyor. GX10 10 kilogramlık ağırlığa kadar çalışabilirken GX20, 20 kilogramlık ağırlıklar için uygun. Robotlar, otomobilden cep telefonları ve bilgisayara, tıbbi ekipman oluşturmadan ilaç paketlemeye kadar çok çeşitli hassas endüstrilerde kullanılabiliyor.

Sağlam, bir kola sahip Epson SCARA GX10 serisi, ultra yüksek hızların ve yüksek yük kapasitelerinin üstesinden gelme kapasitesine sahip. Robot, çok dar alanlarda ve ağır bileşenlerin montajı, paketleme, paletleme, yükleme ve boşaltma gibi uygulamalar için kesin doğruluk sağlayacak şekilde tasarlandı. GX20 serisi ise ağırlığı 20 kiloya kadar olan çok ağır yükler için uygun. bin mm veya 850 mm'lik kol uzunluğu, geniş bir çalışma alanını kapsayabilmesini sağlıyor. Patentli hareket sensörleri sayesinde ağır yükler, benzer kol uzunluğuna sahip rakip modellerde sıklıkla karşılaşılan robot kolunun titreşimleri olmadan hızlı ve güvenilir bir şekilde hareket ettiriliyor.

Cep telefonu üretimi için ideal

Maksimum 10 kg taşıma kapasitesiyle Epson SCARA GX10 serisi, küçük kaplama alanına (180 mm x 420 mm) rağmen geniş bir çalışma alanı ve uzun süreli kullanımda bile 0,377 saniye kadar düşük döngü süreleri sunuyor. Çoğu montaj görevi yalnızca tek kol yönünde gerçekleştirilebiliyor; bu nedenle SCARA GX10 serisi, maksimum kare çalışma alanının önemli ölçüde artırılmasına olanak tanıyan, sola veya sağa doğru kıvrılan bir kolla tasarlandı. SCARA GX10 serisinin boyutu, hızı ve kesin doğruluğu, onu cep telefonları ve bilgisayarlardan tıbbi ekipman oluşturmaya ve ilaç paketlemeye kadar çok çeşitli endüstrilerde kullanım için ideal hale getiriyor.

Epson SCARA GX20 robotunun maksimum taşıma kapasitesi ise 20 kg. Robotun bin mm veya 850 mm'lik kol uzunluğu, artık çok düşük titreşimle geniş erişim ve tüm hızlarda sorunsuz başlatma ve durdurma hareketi sağlıyor. GX20, mekanik ve elektrikli parçaların üretimi, al ve yerleştir uygulamaları, dozajlama ve besleme gibi maksimum hassasiyetle yüksek hızın gerekli olduğu her sektörde üretkenliği artıracak.

Her iki yeni SCARA modeli de robot, kontrolör ve yazılım dahil olmak üzere eksiksiz bir Epson çözümü olarak sunuluyor ve masaüstü üniteler halinde tedarik edilebiliyor. Her iki robot da duvara veya tavana monte ünite olarak mevcut. GX10 ve GX20, 6 Kasım 2023'ten itibaren satışa sunuldu.

 

Hibya Haber Ajansı