İSTANBUL (AA) - INVAMED, uzun yıllardır Türkiye ve dünya genelinde tıbbi cihaz sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak AR-GE laboratuvarlarında geliştirdiği ve üretim kampüsünde ürettiği diş implantlarını dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor.

INVAMED açıklamasına göre, gelişen teknoloji ve tıbbın ilerlemesi, modern diş hekimliğini çeşitli yeniliklerle tanıştırırken, ağız sağlığı alanında önemli dönüşümlere sebep oldu. Bu kapsamda, 22-28 Kasım'da kutlanan Toplum Ağız ve Diş Sağlığı Haftası, bu yenilikleri ve sağlık sektöründeki ilerlemeleri vurgulamak için önemli bir platform olarak öne çıkıyor.

Diş eksiklikleri, çeşitli sebeplerle kaybedilen dişlerin yerine konulması için kullanılan diş implantları, bu alandaki en etkili ve kalıcı çözümlerden biri olarak doğal dişlere benzer estetik ve fonksiyonel özellikler sunuyor.

Diş implantı, eksik diş bölgelerine yerleştirilen ve üzerine sabit ya da hareketli protez yapılmasına imkan sağlayan yapay diş kökü olarak bilinirken, titanyumdan yapılmış vida benzeri yapay köklerin çene kemiğine yerleştirilmesiyle oluşuyor. Bu yapay kök, çene kemiğiyle kaynaşarak güçlü bir temel oluşturuyor ve üzerine yerleştirilen diş protezi ile doğal dişlere benzer bir görünüm ve fonksiyon kazanıyor.

Diş implantları, sadece estetik açıdan değil, aynı zamanda hastanın çiğneme fonksiyonunu geri kazanmasını ve ağız sağlığını korumasını sağlayarak yaşam kalitesini artırıyor. Ana dişten nerdeyse farksız olan implantlar, ısırma ve çiğneme işlevlerini olması gerektiği gibi yerine getiriyor. Bu inovatif çözüm, doğuştan dişi olmayanlar veya diş kaybına uğrayanlar için sağlıklı ve kalıcı bir gülümseme sunuyor.

Diş implantlarının en büyük avantajı ise işlemin yapıldığı bölgenin yanındaki dişleri kesmeden, çevredeki dişlere herhangi bir zarar verilmeden gerçekleştirilebilmesi olarak açıklanıyor.

- Türkiye'nin dünya çapında tanıttığı inovasyon: INVAMED diş implantları

Verilen bilgiye göre, INVAMED, uzun yıllardır Türkiye'de ve dünya genelinde tıbbi cihaz sektörünün önde gelen isimlerinden biri olarak AR-GE laboratuvarlarında geliştirdiği ve üretim kampüsünde ürettiği diş implantlarını dünyanın dört bir yanına ihraç ediyor.

INVAMED diş implantları, kemik kaybını önleyen oluk yapısı ile dar çene kemiğinde dayanıklılığı artırmak için zirkonyum kaplama seçenekleri ile yüksek kalitede üretiliyor. Bu implant vidaları belirli kalınlık ve genişliğe sahip yapılar olarak bilinirken, dolayısıyla, implant konulması planlanan bölgede çene kemiğinin bu implant vidalarını kabul edecek yeterli yükseklik ve genişliğe sahip olması gerekiyor. Kemiğin kalitesi, implantın başarısını etkileyen önemli faktörlerden biri olarak öne çıkıyor.

INVAMED'in ürettiği implantlar, her iki çenede (alt, üst) ve farklı kemik kalitelerinde kullanılabiliyor. Bu implantlar, hızlı bir tedavi süreci sunarken, aynı zamanda minimal invaziv bir çözümle çevre dişlere zarar vermeden işlem gerçekleştirme avantajı sağlıyor.

INVAMED'in yenilikçi diş implantları, sadece gülüşleri güzelleştirmekle kalmayıp, aynı zamanda hastalara minimal invaziv bir çözüm sunarak çevre dişlere zarar vermeden işlem gerçekleştirme avantajı sunarak doğal dişleri aratmıyor.