Dalgın, konuya dair değerlendirmesinde “Cumhurbaşkanlığı bütçesi denince çoğumuzun aklına ‘itibar’ kelimesi geliyor. Önümüzdeki bütçe maalesef itibarı yanlış biliyor, o yüzden de yanlış yerde arıyor. Harcamada arıyor. İtibar, gençlerin yarınlarını ülkemizde aramasında.” dedi.

Harcamayla itibar gelmeyeceğini söyleyen Dalgın, “Cumhurbaşkanlığı bütçesi 2023’te 6,6 milyar liraydı, 2024’te 12,3 milyara çıkarılıyor. Neredeyse iki kat. Peki, ‘kemer sıkın’ denen asgari ücretlilerimizin, emeklilerimizin, orta direğimizin maaşı da iki katına çıkacak mı? Şatafatla, lüks makam araçlarıyla, özel uçaklarla, dev binalarla itibar gelmez.” şeklinde konuştu.

“Cumhurbaşkanlığı makamı, ticaretim tam ortasına konur mu?”

Dalgın, Cumhurbaşkanı tarafından yönetilen Varlık Fonu’na ilişkin değerlendirmesinde şunları söyledi:

“İtibar iyi yönetişim prensipleriyle, özellikle şeffaflık ve hesap verebilirlikle gelir. Varlık Fonu’nu ele alalım. Biliyorsunuz burası Vakıfbank’tan THY’ye, BOTAŞ’tan Türk Telekom’a, ÇAYKUR’dan Eti Maden’e kadar çeşitli kamu şirketlerini bünyesinde barındıran bir holding. Sayın Cumhurbaşkanı bu holdingin yönetim kurulu başkanı. Böyle iş olur mu? Cumhurbaşkanlığı makamı ticaretin tam ortasına konur mu?”

Hibya Haber Ajansı