Ülkelerine ait yöresel kıyafetlerini giyen çok sayıda öğrenci, Tophane Meydanı'ndaki Osman Gazi Türbesi önünde bir araya geldi. Ellerinde "Gazze'nin üzerindeki puşide-i siyahı kaldıracağız." yazılı siyah puşideler bulunan öğrenciler, Türkiye, Filistin ve kendi ülkelerinin bayraklarıyla Gazzeli mazlumlara desteklerini bildirdi. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar da AK Parti Bursa Milletvekili Refik Özen ile birlikte etkinliğe katılarak öğrencilere destek verdi.

Başkan Dündar, yaptığı açıklamada uluslararası öğrencilerin İsrail'in Gazze'ye uyguladığı zulme kayıtsız kalmadığını söyledi. Puşide-i siyahın, Kurtuluş Savaşı'nda Yunan askerleri Bursa'yı işgal ettiğinde Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) kürsüsüne konulan siyah örtü olduğunu anımsatan Dündar,  "89 ülkeden öğrenciler buradan diyorlar ki 'Biz ümmet olarak uluslararası arenaya buradan sesleniyoruz. Diyoruz ki İsrail'in yapmış olduğu soykırımı, zulmü kınıyoruz. Burada bizlerin buluşmasıyla bu soykırıma, zulme, dünyada tek karşı çıkan bir lider Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın arkasındayız, onunla birlikteyiz. Onu yalnız bırakmıyoruz" dedi.

Öğrencilerden Kosovalı Erjon Hashani de Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Filistin için çok şey yaptığını ancak diğer ülkelerin cumhurbaşkanlarının sessiz kaldığını söyledi.

 İsrail'i kınadıklarını anlatan Hashani, "Biz okulumuzda farklı ülkelerden, farklı milletlerden olsak da ümmet olarak kardeş gibi yaşıyoruz. Bence diğer devletler Türkiye'yi örnek alıp birlik ve beraberlik içinde Gazze'ye sahip çıkmalıdır." dedi.

İranlı Muhammed Sadeq Shahnavazi de İslam aleminin bir sancağın altında birlikte hareket etmesi gerektiğini vurguladı. Öğrenciler, daha sonra "Gazze’nin üzerindeki Puşide-i Siyahı Recep Tayyip Erdoğan kaldıracak" yazıyı örtüleri dağıttı. Gazze’nin üzerindeki Puşide-i Siyahı Cumhurbaşkanın kaldıracağına olan inançlarını ve destekleri için Ankara’da giderek Puşide-i Siyahı Erdoğan'a takdim edecek.

Hibya Haber Ajansı