Çin Dışişleri Bakanı Wang Yi, Çin ve Güney Kore’nin dış güçlerin müdahalelerini birlikte ortadan kaldırması gerektiğini belirtti.

Aynı zamanda, Çin Komünist Partisi Merkez Komitesi Siyasi Bürosu Üyesi olan Wang Yi, bugün Busan kentinde Güney Kore Dışişleri Bakanı Park Jin ile görüştü.

İki bakan, Çin-Güney Kore stratejik iş birliği ilişkilerinin önemine vurgu yaparken, ilişkileri ilerletme konusunda mutabık kaldı.

Yakın dönemde, uluslararası ve bölgesel durumda değişiklikler meydana gelirken, Çin-Güney Kore ilişkilerinde de gelişmeler yaşandığına dikkat çeken Wang, iki ülkenin ‘‘yakın komşular’’ olduğu gerçeğinin değiştirilemeyeceğini söyledi. Dışişleri Bakanı Wang, “İyiye giden ikili ilişkiler iki tarafa yarar, kötüye giden ikili ilişkiler ise iki tarafa da zarar getirecektir. Bu da değiştirilemez bir gerçektir. Güney Kore ile iletişimi yoğunlaştırmaya, karşılıklı güveni güçlendirmeye, dış müdahaleleri ortadan kaldırmaya ve ikili ilişkileri derinleştirmeye hazırız.” ifadelerini kullandı.

Wang Yi, Çin-Japonya-Güney Kore Dışişleri Bakanları Toplantısı’na katılmak üzere, Güney Kore’nin Busan kentini ziyaret etti. Wang, ziyareti esnasında iki ülkeden mevkidaşlarıyla görüşmeler gerçekleştirdi.

Hibya Haber Ajansı