Türkiye

Cuma günü yurt içinde imalat güveni bir önceki aya göre 3.1 puan azalarak 100.2 puana gerilerken, kapasite kullanım oranı ise %77.4’ten %78.0’e artış gösterdi.

Bugün yurt içinde veri akışı sakin.

Euro Bölgesi

Cuma günü Euro Bölgesi’nde Almanya’da 2023 yılının 3. çeyreğine ilişkin nihai büyüme verisi beklentiler dahilinde %0.1 azalırken, Euro Bölgesi ve Almanya’da tekrar resesyon beklentilerin arttığını görüyoruz. Ancak piyasalarda şu anda faiz hareketleri daha ön plana çıkıyor ve fiyatlamalar faiz ekseninde oluşuyor. Almanya IFO iş iklimi endeksi ise hemen hemen beklentiler paralelinde 87.3 puan açıklandı.  Dolar endeksindeki değer kaybına paralel Eur/Usd paritesinde yükseliş yaşanırken, Dax’ta önemli direncini test ediyor.

Bugün Euro Bölgesi’nde ECB Başkanı Lagarde’nin Brüksel'de Avrupa Parlamentosu Ekonomik ve Parasal İşler Komitesi’nde bir konuşma yapması bekleniyor.

ABD

Geçen haftanın son işlem gününde ABD’de büyümenin öncü göstergelerinden imalat PMI verisi beklentilerin altında 49.4 puana gerilerken, imalat sektöründe daralma devam etti. Hizmetler PMI verisi ise beklentilerin üzerinde 50.8 puana yükseldi. Büyümenin hala güçlü kalması ve verilerin karışık gelmesine rağmen dolar endeksindeki satış baskısı devam etti. ABD 10 yıllık tahvil faizi ise yükselişine devam ederek bu sabah işlemler %4.47 seviyesinden geçiyor.

Bugün ABD’de yeni konut satışlarının 724K açıklanacağı tahmin edilirken bu haftanın belirleyicisi hafta içerisinde ABD’den gelecek büyüme ve çekirdek PCE verileri olacaktır.

Kaynak Gedik Yatırım

Hibya Haber Ajansı