İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından kadına yönelik her türlü şiddet ve ayrımcılıkla mücadele kapsamında toplumsal cinsiyet eşitliğine yönelik iyi uygulama örneklerine verilen Tören, Ahmed Adnan Saygun Sanat Merkezi'nde gerçekleşti ve birçok önemli ismi ağırladı. 

Bu yıl ikinci kez düzenlenen törende, 5 farklı kategoride ödüller sahiplerini buldu. Sivil Toplum Kuruluşları kategorisinde Altın İğne Projesi ile 9 Eylül İzmir Rotary Kulübü ödül aldı. Yerel Yönetimler kategorisinde Safranbolu Belediyesi-Karabük, Şirketler ve Kurumlar kategorisinde Yaşar Birleşik Pazarlama, Kamu Kurum ve Kuruluşları kategorisinde ise İzmir Kent Konseyi ödüle layık görüldü. Başkanlık Özel Ödülleri ise Adıyaman Gölbaşı ilçesi Kalemkaş Mahallesi Muhtarı Cengiz Kanoğlu, Türkiye'nin ilk kadın hakemlerinden Elmas Arabacı ve Türkiye A Milli Kadın Voleybol Takımı'na takdim edildi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Şükran Nurlu, “İzmir Büyükşehir Belediyesi olarak kadına yönelik şiddetle mücadele etmek, genç kızlarımızın okumasını, istihdam sağlanmasını teşvik etmek istiyoruz. Bu ödül töreniyle de kadınları desteklemek istedik. Bu yıl ikincisini düzenlediğimiz törenle sağlıkta, adalette, çalışma hayatında eşitliği sağlamak istiyoruz. İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde bulunan üst düzey yönetici kadrosunun yüzde ellisi kadın. Erkek işi, kadın işi yok İzmir Büyükşehir Belediyesi’nde. Hangi dairede kadın çalışanımız az diye araştırdığımızda Makine İkmal Dairesi Başkanlığı’mız çıktı. Biz de bu alana öncelik verebilmek, burada da kadınlarımızı istihdam edebilmek için Eğitim Şubemiz ile birlikte bir kurs verdik. 60 kadın eğitime dahil oldu. Bu kadınlarımızı istihdama da katacağız” diye konuştu.

Hibya Haber Ajansı