Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından desteklenen BUSMEK, 13 ilçedeki 25 farklı mekânda 541 farklı branşta yılda yaklaşık 20 bin kursiyere eğitim imkanı sunan bir kuruluş haline gelmiştir. BUSMEK, istihdam garantili kurslarıyla bireyleri iş yaşamına kazandırmakta ve şimdi de turizm sektöründe kalifiye eleman ihtiyacını karşılamak adına önemli bir adım atmaktadır.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği, BUSMEK ve BİKO iş birliği kapsamında düzenlenecek olan kurslarda, ön büro personeli, servis personeli ve kat hizmetleri personeli için iş garantili teorik eğitimler Yeni Karaman Mesleki Eğitim Merkezi'nde, uygulama eğitimleri ise anlaşmalı otellerde gerçekleştirilecektir. Ön büro personeli için 14, kat hizmetleri personeli için ise 10 kesin kayıt alınırken, ön büro personeli eğitimleri 30 Kasım'da başlayacaktır.

Güney Marmara Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği Derneği Başkanı Buğra Artıç, Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş ile bir araya gelerek turizm sektöründeki istihdam garantili kursları görüştü. Aktaş, "Bursa, sadece sanayi ve tarım şehri olmanın ötesinde bir turizm şehridir. Turizmde kalifiye elemanın yetişmesi önemli ve kıymetli. Yeni açılan destinasyonlarda bu personellerin istihdam edilmesi önemli." dedi ve BUSMEK, BİKO ve GÜMTOB iş birliği ile düzenlenen kurslarla turizm sektörüne kalifiye eleman yetiştirmenin hedeflendiğini belirtti.

GÜMTOB Yönetim Kurulu Başkanı Buğra Artıç ise pandemi sonrası turizm sektöründe ciddi bir istihdam açığı olduğunu vurgulayarak, BUSMEK ve BİKO ile ortaklaşa gerçekleştirdikleri projenin bu soruna çözüm olacağını ifade etti. 23 Ekim itibariyle başvuruların alındığı projede, 30 Kasım'da başlayacak olan eğitimlerle sektörün ihtiyaç duyduğu nitelikli eleman yetiştirilmesi amaçlanmaktadır.

 

Hibya Haber Ajansı