Akşener, Türkiye’de son 10 yılda 364 kadının öldürüldüğünü belirterek, “Her gün ülkemizin dört bir yanından; artık sokak ortalarına kadar taşan; kadına yönelik şiddet görüntüleri geliyor. Kadın düşmanı bir azınlığı tatmin etmek için kadın haklarından taviz veren, kirli bir anlayışla; hiçbir şeyi değiştiremezsiniz. İstanbul Sözleşmesi’ni, tüm gereklilikleriyle birlikte hakkıyla uygulamaya almadığınız müddetçe hiçbir şeyi değiştiremezsiniz.” dedi.

Ekonominin dikiş tutmadığını söyleyen Akşener, “Enflasyonda, rekordan rekora koşuyoruz.  Pula dönen Türk lirasının değeri her gün biraz daha düşüyor. Hakikat tüm çıplaklığıyla önümüzde duruyor. Eğer bugün ülkemizde geçim sıkıntısı varsa bu AK Parti’nin eseridir.” ifadelerini kullandı.

Akşener, şubat ayında tarihin en büyük felaketlerinden birinin yaşandığını dile getirerek, şunları kaydetti:

 “Depremin üzerinden 9 ay geçti. Bugün deprem riskine dikkat çekmek için çırpınan birkaç bilim insanı dışında depremi konuşan hemen hiç kimse kalmadı. Her an olabilecek, Marmara depremine karşı bir hazırlık yok. Her an olabilecek, İzmir depremine karşı bir hazırlık yok. Olası Marmara depreminde sadece İstanbul’da yıkılması öngörülen on binlerce bina var ama insanlarımız, bu betondan tabutlarda oturmaya devam ediyor.”

İYİ Belediyecilik vizyonlarıyla millete her şeyden önce yaşayan ve yaşatan şehirler inşa edeceklerini aktaran Akşener, sözlerine şöyle devam etti:

“Depremin ulusal boyuttaki olumsuz ekonomik etkilerini ancak yerel ekonomileri güçlendirerek azaltabiliriz. Bu nedenle yetkiyi devraldığımız her şehrimizde ulusal ve uluslararası kaynaklardan da yararlanıp yerele özgü özellikleri de, dikkate alarak; ‘risk, afet, fırsat, dayanıklılık’ anlayışımızla depreme dirençli, sürdürülebilir kent ekonomileri oluşturacağız.”

Hibya Haber Ajansı